Kärleksfull vänlighet

Hur jag hittade till andligheten och Solkarinas kurser
15/07/2021
Reiki – en fanstastisk metod
18/07/2021

Sekvensen ”loving kindness” eller kärleksfull vänlighet är ord som är lånade från Buddhismen. Men inte bara det utan klassisk japansk Reiki och Reiki Ryoho fokuserar på just detta. Reiki är den energi som genomströmmar allt levande och den klassiska japanska Reikin är metoden för att använda sig av den.  Usui Sensei grundaren av Reiki var en spännande och intressant person. Nästa år 2022 är det 100 år sedan han fick sin upplysning på berget Kuarama. Ett spännande berg med spännande traditioner som jag ska återkomma till.

Usui Sensei trosystem som han baserade sin filosofi på var just kärleksfull vänlighet. Att vara vänlig och kärleksfull med sig själv och andra. Den handpåläggande metoden han utvecklade Usui Reiki Ryoho är en metod för att förbättra först och främst våra sinnen och då blir kärleksfull vänlighet extra viktig. Då människans sinnen ofta är dömande, värderande eller väldigt mycket ego, alltså människan är väldigt självupptagen och ser sig själv som för mer än andra.

Det finns ett ordspråk som säger: Så som du tänker så blir du i ditt hjärta.

Det ger förstås mer kraft till att förstå orden kärleksfull vänlighet och får oss att fundera på hur är människan som saknar det?

Det vi övar på blir vi bra på utan tvivel och klassisk japansk Reiki är verkligen en metod som hjälper oss på vägen. Reiki Ryoho helt enkelt Reiki terapi, alltså  – Reiki livsenergin som genomströmmar allt levande och metoden Ryoho för att lära sig använda den.

Men Usui Sensei var inte den enda som kom i kontakt med Reiki, livsenergin.

Bruno Gröning var tysk mystiker på 40-50 talet som samlade 10000 människor. Han hade tillgång till en livskraft som han kallade den helande strömmen, 100-tals människor blev botade från allehanda åkommor som var i hans närhet.

Snåsamannen är en annan norsk man som också människor besökte i årtionden han hette Joralf Gjerstad och blev känd som snåsamannen då kan kom från Snåsa. Han föddes 1954 och gick ur tiden 2017 Joralf var känd för sina ”varma händer”. Han lyckades inte bota alla men många fick hjälp av honom precis som de fått hjälp av Bruno Gröning.

Tillbaka till Usui Sensei grundaren av Reiki Ryoho som ansåg att gåvan han fått skulle delas med världen. Usui Sensei utbildade inte mindre än 2000 personer under sin livstid för 100 år sedan och Reiki Ryoho lever kvar än idag. Idag är det inte speciella människor som får gåvan eller jag skulle vilja säga att de människor som kan lägga sitt ego åt sidan, vara vänliga och är generösa från  hjärtat de har den starkaste strömmen, eller de varmaste händerna eller har fått insikt om hur fältet med energi som omger oss fungerar.

Jag är därför en väldigt stolt elev till Usui Sensei trots att vi aldrig levt i samtid men ändå kan jag ta del av de insikter han fick och delade med världen. Trots att jag gått en dyr och kostsam utbildning i mindfulness så kunde jag konstatera att jag redan blivit invigd i detta 1990. Och jag kan konstatera att klassisk japansk Reiki är enklare än mindfulness för i den klassiska japanska Reikin behöver man inte göra något utan kan bara njuta av de varma händerna.

Vill man utbilda sig så kan man göra det idag bortom för varma händer och få utbildning i mysterierna som numera är öppna för den som ärligt och sant söker.

Solkarina Umeå 20210718

Läs mer om att lära sig Reiki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − fem =

Kärleksfull vänlighet
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.