Reiki – en fanstastisk metod

Kärleksfull vänlighet
18/07/2021
Änglabudskap vecka 29
20/07/2021

Innan jag utbildade mig till Reikiterapeut så hade jag ingen ordentlig andlig disciplin utan gav mig själv healing när jag kände att jag behövde tex när smärtan i kroppen blev alltför illa. När jag gick min första reikikurs och upptäckte hur jag skulle använda reikin och kom i kontakt med reikiprinciperna så har jag sedan dess följt dem. Jag försöker att ha som vana att varje dag när jag vaknar att ge mig själv reiki, men det kan hända oförutsedda saker som gör att jag missar. Men som tur är händer det inte så ofta.

Att börja morgonen med att ge mig själv reiki är ljuvligt. Jag har smärtproblematik sedan väldigt unga år och när reikin går in i min kropp så minskar den smärtan. Jag bara är I reikiflödet ca 30 min varje morgon för att mina muskler ska bli mer följsamma under resten av dagen. Detta är för mig en väldigt skön och avkopplande start på dagen. Kan väl säga även nödvändig eftersom mina muskler inte fungerar lika bra utan reikin. Ofta händer det att jag behöver ge mig mer reiki under dygnet då smärtan kan ökas beroende på hur min dag ser ut och hur dagen innan varit. Ni som lever med muskelsjukdomar eller annan smärtproblematik i kroppen vet nog exakt vad jag talar om här!

Vad är då Reiki?
Reiki är egentligen två ord Rei – som betyder universell och Ki – som betyder livsenergi. Livsenergin finns inom oss och runt omkring oss. Reiki grundades av dr Mikao Usui som levde i Japan 1865-1926. Hans Reikisystem spreds till Hawaii under 1930-talet, och sedan vidare till övriga västvärlden under senare delen av 1900-talet. Den reikin som jag arbetar med är den Klassiska Japanska Reiki som man arbetat med i Japan i snart 100 år.

Reiki är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta, stress, ångest samt fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt moderna samhälle. Reiki arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen under behandlingen som aktiverar de s.k “må-bra-hormonerna” i kroppen tex oxytocin samt genom kroppens subtila energisystem som vid tex akupunktur.

För mig har reikin blivit en del av mig genom att den har lett mig till att hitta mig själv då man arbetar väldigt mycket med sig själv under reikiutbildningen. Jag upplevde att jag gjorde en djupare inre resa eller arbete när jag lärde mig reiki. Jag fick många aha-upplevelser och upplevde olika sensationer när jag gav mig själv och andra reiki. När jag sedan lärde mig distansreiki öppnades en ny värld för mig då jag ökade mitt kunskapsområde ännu mer. Så fantastiskt att jag kan hjälpa en människa som befinner sig flera mil ifrån mig eller till och med en hel världsdel! Jag kunde sända reiki till en god vän i Australien. Helt fantastiskt!

När jag tog steget att utbilda mig till ReikiMaster och Reikilärare så var det så stort för mig. Att jag dels fick ännu mer kunskap men framförallt att jag också kan lära andra reiki. Så tacksam för att jag tog dessa beslut i mitt liv. Att se andra människor växa och utvecklas med reiki är så otroligt givande och väcker sån tacksamhet inom mig. Se hur de genom reiki kan läka mycket inom sig själva och när de lär sig att de kan använda reikin till så otroligt mycket, det värmer mitt hjärta enormt!

Har du blivit inspirerad å nyfiken på reiki och vill lära dig denna fantastiska metod så är du varmt välkommen till mig. Jag startar nya kurser i september.

❤🙏

Katarina Gustafsson
Månkristallens

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × tre =

Reiki – en fanstastisk metod
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.