Förkylningstider

Välmående och positiv psykologi
01/12/2021
Änglabudskap vecka 49
06/12/2021

Förkylningstider

Jag vaknade upp och kände att allt inte var riktigt som det skulle. Jag kände mig lite konstig i halsen och det kliade lite i näsan. Attans, jag har inte tid att bli förkyld. Jag har så mycket att göra.

känns det igen?!? 😊

Jo vad gör man då?

Först och främst tar en massa pauser och andas långa djupa andetag genom näsan ca 5 minuter (helst, men ibland blir det 1 minut)

Långa och djupa andetag genom näsan.

Jag vill komma ner i ca 6 andetag per minut för att skapa den optimala balansen mellan det parasympatiska och det sympatiska nervsystemet. Långsam andning genom näsan stärker diafragman.

Vad är då parasympatiska och det sympatiska nervsystemet för något?

Det parasympatiska nervsystemet är din broms. När du andas långa djupa andetag genom näsan så aktiverar du det parasympatiska nervsystemet. När du sätter in bromsen så går pulsen ner, blodtrycket sjunker och kroppen går in i vila, återhämtning och läkning. Den skapar lugn och avspänning. Rensar ut gifter och slem.

Det sympatiska nervsystemet sätter igång när vi ställs inför farliga situationer. Olika ämnen och stresshormoner frigörs och skickat ut i blodet. Kroppen är beredd på kamp, oavsett om det gäller en livsfarlig situation eller att vi oroar oss för någonting.

Det parasympatiska systemet bygger upp våran kropp och motverkar effekterna av det sympatiska nervsystemet.

Jätteviktigt med långa djupa andetag!!!!!!

Vad gjorde jag mera då?

 

Det kan du läsa om på min blogg på www.energikraft.com 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + tjugo =

Förkylningstider
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.