Välmående och positiv psykologi

Dags för en förändring i ditt liv?
28/11/2021
Förkylningstider
03/12/2021

När jag hörde talas som positiv psykologi då föll verkligen polletten ned för mig. Visste du att det är ett forskningsfält som är på frammarsch?  15% av alla forskningrapporter som lämnas in idag har en anknytning till positiv psykologi.

Det är ett helt nytt forskningsfält som är helt vetenskapligt.

Jag tänker hurra!

För det har ingenting med ”lyckologi” att göra, alltså om du tänker jag duger 100 gånger så tror du att du duger sedan. Hela fokuset ligger i tankarna i huvudet. Nej detta är något helt annat än alla huvudfotingar människor övar på idag där man tror man kan tänka sig frisk, eller kan tänka sig till både bilar och hus.

Positiv psykologi handlar helt enkelt om att fokusera på det du vet du är bra på, det du tycker om att göra och det som fungerar för dig. Gör det sedan massor av gånger, låt dig uppslukas och absorberas av det.

Klassisk japansk Reiki är som hand i handske med positiv psykologi. Inte all Reiki, nej, för mycket Reiki har en massa knepiga tillägg som snarare handlar om att vara i sitt huvud i stället för att absorbera en känsla och ett beteende. Mer fokus på problem än att vara i känslan av positiv avslappning och flöde.

Om vi fokuserar på vårt välmående och att bara vara mycket i känslan av välmående så kommer det automatiskt att ge oss en massa positiva känslor, vi känner oss mer närvarande i våra relationer vi blir liksom engagerade på något sätt. Välmående är en upplevelse som många av oss kan känna igen. Varför jag säger att den hör hemma i den klassiska japanska Reikin är för att där fokuserar vi på just välmående och det är positiv psykologi vi då upplever. När man gör det blir fokuset i ögonvrån lite annorlunda. Vi försöker inte förstå något eller räkna ut något som man ofta gör när man försöker överleva.

Att leva, att verkligen leva är att kunna njuta, av människor, möten, i relationer, i situationer och samtidigt finna vila i det och känna att man får kraft och energi av det.

Livet är som det är och blir som det blir!

Det är exakt detta som holistisk hälsa är. För vad jag behöver för att känna välbefinnande kommer mest troligt att skilja sig från vad du behöver för att uppleva välbefinnande. Vi är olika du och jag och vi har olika behov du och jag, därför kan våra referenser för välbefinnande aldrig vara lika.

Det är holistisk hälsa.

När vi ger oss själva klassisk japansk Reiki och är i ”tillståndet” som jag brukar kalla det då upplever vi också KASAM alltså en känsla av sammanhang. En människa som mår bra, känner välmående upplever också att de lever mer än överlever. I stillheten med oss själva vet vi vad vi behöver och saknar och då börjar vi förändra livet åt det håll som känns bättre för oss. Det är resultatet av klassisk japansk Reiki.

När vi lär känna oss själva som vi gör när vi både ger och får klassisk japansk Reiki så öppnar vi oss för mirakel.

För vad är mirakel om inte nya förhållningssätt, se i nya perspektiv och få tillgång till nya möjligheter i livet. Utmaningen blir att inte vara statisk utan den positiva psykologin lär oss att fokusera på det som vi känner gör oss modiga att klara och på våra kvaliteter. För alla människor har kvaliteter de uppskattar hos sig själva. När vi lär känna oss själva så blir vi automatiskt mer modiga och det genererar ofta också mer lycka och välmående.

Livet är inte superlyckligt varje dag och varje ögonblick. Men min erfarenhet är att när vi badar i positiva känslor inifrån och ut så kan vi också hantera det vi möter i livet bättre.

Därför kan vi lära oss av den positiva psykologin att fokusera på våra styrkor. För vad blir svagheterna i jämförelse med en kännedom om vad vi är bra på?

För att hitta dessa sidor hos oss själva är klassisk japansk Reiki ett superbra instrument vi lär oss att vara här och nu.

Vi blir medvetna.

Har du varit med om att du gjort något och tiden försvunnit? Timmarna har runnit i väg och du vet inte var tiden tog vägen? Det är här och nu och det är klassisk japansk Reiki och positiv psykologi.

Heja säger jag till den positiva psykologin nu fokuserar vi på våra styrkor så vi klarar av att kavla upp ärmarna när svagheterna ger sig till känna.

För dig som vill lära dig sortera din tid så finns i boken Reiki naturligt helande och mjuk beröring tips på de tre tiderna. De lär dig att fokusera rätt på det som är viktigt för dig under en dag.

Du köper boken här 

Läs mer om Reiki här

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 5 =

Välmående och positiv psykologi
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.