Vad gör en dödsdoul eller end of life doula?

#4: Karin Holm delar en djup och innerlig berättelse om utmattning
25/10/2021
Änglabudskap Vecka 43
25/10/2021

Äntligen är jag färdig och certifierad i en utbildning jag länge drömt om att få gå. I flera år har jag sett kurser och inte i Sverige förstås för att kunna vidareutveckla både MediReiki® och att lägga till övriga tjänster. Detta är ett begrepp som inte är så vanligt i Sverige men som kommer att bli det då fler och fler lär sig vad en dödsdoula gör. En Doula är en stödperson som kan finnas med vid förlossning men också vid livets slut.

En dödsdoula är någon som följer dig vid livets slut och är ett aktivt stöd för för aktivt döende. Som Doula kan jag ge stöd både till dig och din familj på många olika sätt inklusive fysiskt, andlig och även praktiskt. Jag är dessutom utbildad i Sorgebearbetning och har insikt om hur förlustprocesser kan uttrycka sig. Jag kan ge dig MediReiki®, massage hjälpa dig med praktiska saker vid sjukbädden. Men också finnas där så anhöriga får en paus.

Du kanske vill ha hjälp att planera begravning och framför allt hur du vill göra avslutet med dina nära och kära. Ibland finns en önskan att efterlämna olika nedskrivna tankar för eftervärlden. Jag kan finnas med och vaka. Hjälpa till att organisera information till din familj så att alla även om de inte är på plats får information om hur du mår och vad som händer omkring dig.

Att känna sig trygg när man kliver in i döden är en upplevelse jag kan ge dig och hjälpa dig med att känna som dödsdoula.

Solkarina //

http://www.medireiki.se

http://www.solkarina.se

http://www.sannessens.se

Instagram: http://www.instagram.com/solkarina.se

Facebook: http://www.facebook.com/Sinnligkunskap

Youtube: https://www.youtube.com/user/sinnligkunskap/videos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fem =

Vad gör en dödsdoul eller end of life doula?
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.