Vad är klassisk japansk Reiki

Avsnitt 129: Ljudkänslighet och högsensitiv här får du ett nytt perspektiv
09/04/2021
Frågor och svar om Reiki
13/04/2021

Reiki är en andlig disciplin – När vi praktiserar Reiki lär vi oss att vara i flöde med vår livsväg. Vi fokuserar på våra mål och får ett högre syfte väckt inom oss till våra egna liv. Reiki ger dimensionella upplevelser till utövaren som gör att medvetandet expanderar i kunskap. En kunskap du lever och inte förmedlar. 

Reikipodden  &  Reikikurser

Reiki har sitt ursprung från Japan och är en fysisk beröringsmetod för hälsa och välbefinnande.

Reiki är erkänt av WHO och praktiseras på sjukhus i USA, Storbritannien och Spanien. Det finns väl dokumenterad forskning på den klassiska japanska Reikin. Reiki är energimedicin  och är väl dokumenterad som energimedicin. Tyvärr så tappar Reiki den andliga disciplinen när man forskar på Reiki eftersom man utesluter bakgrunden, symboler, andligheten i Reiki, initieringar, skicka på distans osv. Genom att man plockar bort det från den ursprungliga Reikin så öppnar man också för att man göra vad som helst och kalla det Reiki. Det vore kanske bättre att man forskar på beröringens effekter. Jag arbetar med en Reiki som har den andliga dimensionen.

Reiki är en djupt avslappnande metod för stressreducering och självkännedom. Här kan du genom beröring bli medveten om hur total avslappning känns och passivt få lösa upp spänningar i kroppen.   Du får en påfyllning av energi och kan på så sätt stärka kroppens självläkande förmåga. Beröring frigör också vårt ”må bra hormon” oxytocin som bl a höjer vår smärttröskel och ger en långvarig antistresseffekt.   Behandlingen sker liggande på en brits (påklädd) och nedbäddad med kudde och filt. Behandlaren håller händerna stilla på olika positioner på kroppen.

Oftast ges Reiki både till fram och baksida på kroppen genom en mjuk beröring. Reiki är en friskvårdsmetod vilket innebär att du kan få Reiki genom din arbetsgivare.

Klassisk japansk Reiki används bl.a. på sjukhus i England, Skottland, Sydamerika, Indien, Israel, Australien och på ca många sjukhus i USA. Det är främst i eftervården man använder Reiki och som omvårdnad. 

Reiki kommer från Japan och beskrivs som en andlig livsenergi som finns i allt levande. 

Reiki ger energi, kraft, självkännedom och ett starkare immunförsvar. Men först och främst ger Reiki insikter och en högre självkännedom. Grundaren av Reiki Mikao Usui menar att andlig insikt och visdom automatiskt ger en förbättrad hälsa.

Den klassiska japanska Reikin menar att allt levande har en livsenergi. Då Reiki har sitt ursprung från shintoismen som är en form av naturfilosofi där allt är sambesläktat genom livsenergin så är Reiki en metod för att återskapa en balans mellan människa och naturens gång.

Livsenergi, Ki används inom olika österländska traditioner och benäms som ki, chi och prana. Den kinesiska medicinen ( TCM) kampsporter, akupunktur, qi gong, tai chi, yoga, meditation och Reiki är baserat på Ki.

​Klassisk japansk Reiki skapar ett meditativt tillstånd där du genom djup avslappning befrämjar hälsan. 

Reiki är en mjuk handpåläggande beröringsmetod utan biverkningar eller manipulation. Vanligast i världen inom intuitioner är att man använder sig av Reiki i eftervård, palliativ vård och på hospice.

Forskning på den klassiska japanska Reikin visar att den reducerar smärta, förbättrar mental hälsa, den är bra vid posttraumatisk stress.

Akupunktur godkändes av Socialstyrelsen 1984 för smärtlindring. Då akupunkturen bygger på samma teorier om livsenergi som Reiki och akupunkturen tar bort obalanser i kroppen genom nålarna. Så kan man med samma filosofi använda Reiki utan att använda nålar eller scheman för behandling.  Reiki fyller på med livsenergi och får cirkulationen att öka i kroppen.  Det man inom Reiki kallar obalanser är förstoppat flöde i kroppen, lymfa, blod, livsenergi och kan hävas genom Reikibehandlingar. 

Reiki är en friskvårdsmetod då vi i Sverige inte behandlar utan utövar friskvård för välbefinnandet.

​Solkarina //

Reikipodden & Reikikurser

Lära dig Reiki eller veta mer

För dig som vill veta mer om Reiki rekommenderar vi boken Reiki naturligt helande och mjuk beröring

 Här kan du köpa Reikiböcker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − tretton =

Vad är klassisk japansk Reiki
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.