Tarot speglar din livsresa

Änglabudskap Vecka 44
01/11/2021
Pendel är hokus pokus för de svaga?
02/11/2021

När jag började lägga tarotkort för mer än 30 år sedan fanns det inga kurser att gå. Jag satt med böcker, la kort för dagen och lärde mig stegvis att förstå hur jag skulle tolka korten. Det blev en fantastisk inre resa som jag gjorde.

Korten var som en spegel och när jag såg på dem så kunde jag se nyanser, reflektioner av mina tankar, känslor och mitt liv. De speglade sådant som jag inte tidigare tänkt på. Jag lärde känna mig själv mer och mer och mer kan man säga. Det var en spännande resa.

Ingen människa ska någonsin ta en ansvar för en annan människas liv genom att säga vad de ska göra och framför allt inte genom spådomar.

Min första mans mamma blev i sin ungdom på 50-talet spådd att hon skulle få först en flicka en sedan en pojke.  Mannen hon var förlovad med skulle det ta slut med och sedan skulle hon träffa en ny man hon skulle gifta sig med. Spådamen frågade om hon ville veta något mer? Ja sa hon: Då berättade spåkvinnan när min första svärmor skulle dö.

När hon var i 20 års åldern fick hon veta vilket datum hon skulle dö på. Tänk dig att leva med en spådom över ditt huvud där andra människor talar om hur ditt liv ska bli. Hur upplevde hon det när spådomen stämt att hon först skulle få en dotter och sedan en son och fick det. Den första förlovningen tog slut och även det har stämt med den spådom hon fått. Gissa om hon då även trodde på att hon fått sitt dödsdatum. Hon talade aldrig om det men var väldigt obekväm med att tala om ämnet.

Tänk dig själv att leva år efter år och veta vilket datum du ska dö på!

Nu kan jag berätta för dig att hon överlevde det datum hon fått med många många år. Men hur kan man försätta en medmänniska i en sådan situation? Hur kan någon människa tro att andra människor har sådan makt och sådan kunskap att de kan styra ditt liv och styra över dina val i livet.

Detta är inte tarot för mig.

Människor som arbetar på det här sättet har missat hela poängen. Nämligen att det går att lära känna sig själv med tarotkorten och det just genom att vi speglar oss i dem och gör egna reflektioner.

Tarotkorten representerar vårt liv från födelse till död. Det handlar om det som är basic i våra liv. Vi människor är egentligen inte så olika utan har samma drömmar och samma vilja om välmående. Därför kan man genom tarotkorten också spegla sig själv var man står och befinner sig just nu.

Detta lär jag ut på tarotkursen

Den stora arkanan som den heter handlar om vårt inre liv och våra egna upplevelser som ingen egentligen kan dela med oss. Den lilla arkanan som det kallas är den yttre världen av relationer som vi alla har. Det finns kort som speglar årstiderna och rytmerna som vi människor har som en del av naturen.

Siffror är också spännande för siffror eller nummerologi kan vi också göra tolkningar utifrån. Tex en etta är du själv och ensam är stark, en två är du med en partner eller i relation med en person till, en trea kan vara barnet som föds i en relation när ni blir familj. På detta sätt är tarot symbolik från den mänskliga upplevelsen av livet.

Eftersom vi bara kan göra resan till insikt ensamma så kan vi egentligen bara dela en liten del med varandra som handlar om den livsresa och erfarenhet vi gör i livet. Tarotkorten kan då hjälpa oss att spegla och se vilka känslor som finns inom oss, vilka tankar och drömmar vi har och faktiskt också lösningar.

För lösningarna finns inom oss och de finns alltid där vi ska bara lära oss hur vi hämtar dem. Många av mina utbildningar handlar om att hitta lösningar på mål man vill nå eller problem man vill lösa. Och tarotkorten hjälper oss med detta genom att vi kan spegla oss

Den inre spanaren är en stark kompanjon vi bär inom oss. Den är en del av vår skuggsida som hela tiden strävar efter balans i livet och kommer att göra oss uppmärksamma på det som är viktigt för oss medvetet eller omedvetet.

Jag minns första gången jag blev gravid, var jag än tittade så såg jag mammor med barn och barnvagnar. För min graviditet och barnen jag väntade blev viktiga för mig. Därför uppmärksammade den inre spanaren mig på det i det vanliga livet och därför började jag plötsligt se barnvagnar.

Vi har hela vår värld inom oss själva, både den vi behöver läka och inte känner till men också den vi känner till och medvetet utgår ifrån. Därför behöver vi egentligen inte spådomar utan människor som  hjälper oss att spegla och se vad den inre spanaren vill visa oss.  All vägledning är just detta, signaler från den inre spanaren som vet.

Vill du lära dig att lägga tarotkort och börja spegla dig själv och öppna de outforskade sidorna hos dig själv. Då är du  välkommen till en endagarskurs hos mig där du får lära dig detta

Solkarina Sinnligkunskap®

Tarotkurs

Tarotpodden med Solkarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 3 =

Tarot speglar din livsresa
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.