Pendel är hokus pokus för de svaga?

Tarot speglar din livsresa
02/11/2021
Magi, ceremonier och ritualer
03/11/2021

Arbeta med pendel är bara för människor som inte ännu har en energimedvetenhet och inte förstår hur man kan styra och påverka energiflödet i sitt eget liv.

Tänk dig att någon kommer in i rummet, du hör det inte, men du känner det. Därför att allting är energi och en riktad tanke är också energi. På den esoteriska utbildningen arbetar vi mycket med att förstå vad jag själv projicerar och hur det påverkar och tas emot av andra.

Många människor som tycker sig arbeta med hälsoutveckling använder sig av pendel men det är inte kosmisk kunskap det är hokus pokus för de energisvaga sinnena. Men jag rekommenderar inte att man går till dem och får goda råd eller kroppsbehandlingar. Därför att de inte vet vad de håller på med då de förlitar sig på en pendel och inte känner till de normala reaktioner och sensationer som kropp och sinne uttrycker sig genom. De är istället beroende av ett verktyg som kan styras undermedvetet utifrån de programmeringar och värderingar pendelanvändaren har.

En pendel är alltså en sten tex som sitter i en tråd. Du håller tråden mellan två fingrarna och ställer en fråga. Sen ska  rörelsen eller ”vem?” svara och pendeln kan snurra ja eller nej åt något håll. Det många inte vet är att deras omedvetna och deras skuggsidor påverkar pendeln. De styr alltså pendeln utan att de vet om det med sin personliga energi och menar att ”?” vem skulle gett svar? För mig är detta bland de största bristerna på energimedvetenhet som finns att lita på en pendel. Då förstår man inte den djupare innebörden av energimedvetenhet. Inte heller kommer det att utveckla naturliga mediala eller in lyssnande förmågor.

Många använder detta på chakran också och drar sedan slutsatser om människors hälsa utifrån om pendeln snurrar åt ena eller andra hållet ovanför ett chakra. Det man sedan glömmer är att chakra bara är ett system en karta för att förstå mer hur kroppens subtila energisystem rör sig och fungerar och att det är inte sanningen om våra komplexa energisystem. Det är bara en form man bestämt nämligen att snurrar pendeln åt ena hållet är chakrat öppet och snurrar pendeln åt andra hållet är chakrat stängt.

Jag kan säga att skulle ett chakra vara stängt eller påverkat så kan bara beteende, medvetenhet och självkännedom förändra det. För våra chakran är bara en tolkningsmodell för att tolka och förstå en del av vårt mänskliga system men det är definitivt inte svaret. Vårat komplexa energisystem har flera lager och svaret ligger inte i ett lager utan i alla lager i samarbete med varandra. Och ingen utomstående människa kan se varje lager och nyans av just dig. Det kan du bara göra själv.

Att lägga så mycket hälsoaspekter i en pendel är i min värld det absolut sjukaste man kan göra. Varför inte prata med personen? Ta reda på vad som fungerar i deras liv? Hitta en lösning för att åtgärda det! För det behöver man ingen pendel. Människor är smarta när de möter en smart terapeut och kan då få riktig hjälp och inte spådomar genom pendel påverkade av personliga värderingar hos utövaren.

När jag utbildar och arbetar med klassisk japansk Reiki kan jag genom många års erfarenhet och energimedvetenhet med mina händer och sinnen känna om det finns obalanser. Jag behöver ingen pendel för det därför att en obalans känns på ett speciellt sätt. Vad obalansen innehåller kan jag inte veta och skulle jag låtsas veta det genom en avläsning så riskerar jag att läsa av ett lager av helheten hos en annan människa som de bara kan se själva. Det är gammal kunskap som människor kunnat och vetat i tusentals år. Men om man inte tränar på att känna skillnaderna, inte är redo att var öppen och sann mot sig själv då tvingas man i stället använda en pendel och med svagt sinne och lite personlig kraft så överlämnar man sitt liv i händerna på en annan människa med en pendel.

För mig är pendeln egots bästa verktyg eftersom den som håller i pendeln tror sig veta vad som är sant och bäst för en annan människa. Bara egot kan bli så uppblåst.

Att använda pendel är att sätta sig över varje människas fria vilja, leka Gud och tro att man har kunskaper och kan se och uppleva saker som människor inte ser själva.

Varför är det så?

Därför att en pendel kan styras av den som håller i den. Det är därför jag menar att människor med svaga krafter, människor med svagt medvetande och svagt intellekt använder sig av pendel. Det handlar om att kunna fokusera energi så det finns ingen magi alls i det egentligen. Jag skulle också kunna kalla det för dålig självkännedom det är nästan en bättre beskrivning.

En stark tanke och känsla kan bara den människa ha som är trygg med sig själv och den man är. En svag människa söker svaren hos andra. Det är därför man ska välja utbildningar i personlig utveckling som lär dig att lyssna på dig och inte lär dig att lyssna på verktyg utanför dig själv.

Jag har mer än en gång bevisat för människor hur lätt det är att styra tarotkort om du har fel intention, styra pendeln är det enklaste i världen, har du pekare kan du styra den i en viss riktning också och stirrar du länge på en rygg så kommer de att känna det och vända sig om mot dig.

Jag upptäckte detta när jag var  6 år på 60-talet. Min morbror bodde hemma hos oss och jag brukade gömma mig under hans säng ibland. Jag upptäckte att när jag tänkte på honom så drog han alltid undan sängöverkastet och sa hej till mig. Men om jag fokuserade på något annat än honom och riktade mina tankar åt ett annat håll och inte hade min medvetenhet på honom då upptäckte han mig aldrig.

Min pappa lärde mig också detta med att rikta energi. Han hade nämligen förmågan att prata direkt till mig när man var i en samling med människor utan att någon märkte det bara med blicken. Han kunde rikta energin till just mig om han ville mig något och jag uppfattade det direkt.

Jag lärde mig när mina första fyra barn var små hur viktigt mitt tonläge och rösten var för att få dem att stanna i farliga situationer. Hur vi säger saker påverkar hur vi tänker och känner och det tillsammans är ett starkt energiflöde. Om de håller på att rusa ut på en gata och jag inte skulle hinna fram kunde jag med ett enkelt kommando få dem att stanna precis så som man fostrar hundar att uppföra sig. Hundar lyder på känslan du sänder ut och hur du lägger orden du säger till den. Eftersom hundar är som människor är väldigt påverkade av upprepat beteende och belöningar så programmeras vi fort och lätt genom osynlig energi.

Det är därför tex det är så viktigt när man ger klassisk japansk Reiki att inte läsa av att inte gå in och värdera det vi gör utan låta flödet självt i Reiki få lösa obalanser. För vilka lager är det vi kan se eller inte i en klient?

Därför menar jag att pendel är till för de som är svaga i sin energi, de som har ett extremt stort behov av att följa strukturer och former. Precis som de som gör avläsningar i Reiki inte lärt sig att lita på Reikiflödet och en helhet större än de själva utan har stora egon som vill tala om hur det ska vara.

Jag tycker verkligen synd om dem som använder pendel för de kommer inte att fördjupa sin egen medialitet utan de kommer att sitta fast i en liten verklighet som är ganska fyrkantig. En pendel kan aldrig bli och vara lika komplex som en människa. Vill du lära känna dig själv och dina svar så gör ett halsband av pendeln och sätt dig på en sten och lyssna på dig själv. Ta ansvar för dig själv och forma ditt liv låt inte andra göra det med pendel.

Pendel är hokus pokus för den som är invigd i esoterisk kunskap.

Solkarina Sinnligkunskap®

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + sju =

Pendel är hokus pokus för de svaga?
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.