När livet går mot sitt slut.

Personlig utveckling med feminin kraft
20/05/2022
MediReiki®Assistent – Vad är det?
24/05/2022

När livet går mot sitt slut och vår tid snart är slut här på jorden så möts vi av nya erfarenheter och ny problematik. Dels hänger inte kroppen med fysiskt och många drabbas av olika former av demens. Vi möter alla detta på olika sätt beroende på vad som händer våra nära och kära. Så vi får alla olika eller liknande erfarenheter. Jag har haft kära som lämnat jordelivet tidigare som jag tagit farväl av men nu har jag fått nya erfarenheter och insikter gällande livets slutskede.

Jag har fått erfara hur en människa kan bli i slutet av sitt liv. Hur demens slår till och hur den påverkar personen och alla runt omkring. Min älskade pappa som alltid funnits där för mig, som lärt mig så otroligt mycket och som alltid varit min trygghet i livet. Plötsligt blev du så dålig och jag trodde du skulle lämna oss helt men du kom tillbaka. Tyvärr väldigt förvirrad, trött och orken är borta. Blicken är helt annorlunda, inte lika klar som tidigare utan mer grumlad på nått vis. Det känns som en del av dig är borta å jag tror ditt medvetande har lämnat din fysiska kropp.

Det gör så ont i mitt hjärta att se dig bli sämre, att du finns här men mer å mer av dig försvinner och du minns inte allt längre. Jag tycker så synd om människor som får demens och deras anhöriga. De kallar sjukdomen för “de anhörigas sjukdom” och det stämmer så väl.

Från att han har varit min stöttepelare i livet får jag nu ge tillbaka på de sätt jag kan för att stötta min pappa. Att flytta honom från sitt hem och sin fru som han levt ihop med i 68 år det känns inom mig kan jag lova. Att stå vid sidan om och inte kunna göra något åt demensen; att inte kunna stoppa den. Jag kämpar med praktiska saker som emotionella. Jag vet att vi alla har vår tid här på jorden och att vi kommer till ett avslut fast det gör ont ändå inom mig. Att hitta styrka att orka med allt och det gör jag för honom, min mamma och min skull såklart.

Igår följde jag med honom till vårdcentralen för demensutredning å när läkaren frågade vem han hade med sig så svarade han. Men det var inte mitt namn han sa utan han trodde jag var någon annan. Självklart gjorde det ont som bara den!

Att finnas och samtidigt försvinna det är en tuff sorgeprocess. Se hur min älskade pappa försvinner från mig och oss alla. Jag ger honom reiki både fysiskt och på distans, jag sitter vid hans sida och samtalar med honom. Ibland fungerar det jättebra och ibland förstår jag inte vad han säger. Jag kan känna hans frustration då, när han inte kan göra sig förstådd. Jag möter honom med den integritet och respekt han är van vid. Så bör vi möta alla människor tycker jag. Se människan inte problematiken.

Kanske går du igenom samma sak som mig och känner igen dig? Du vet hur jobbigt och tufft det kan vara. Det kallas livet och det är både positivt och mindre positivt. Men vi kan bara göra det allra bästa vi kan i olika situationer när vi möter dem. Oavsett vad som händer i våra liv, vad vi går igenom så blir vi erfarenheter rikare och starkare. Livet är till för att levas och på det allra bästa sättet så njut av varje dag du får med dina nära och kära! Jag kommer att fortsätta besöka min pappa, sitta vid hans sida och samtala med honom. Jag kommer att kämpa för att han ska få det bästa i sitt liv av det som är kvar av det. Jag kommer att stötta med de sätt jag kan och jag ger honom mycket reiki. Jag har upplevt att det hjälper honom.

Jag kände att jag vill dela detta med er och jag behövde skriva av mig. Ett bra sätt att processa olika saker i livet tycker jag. Jag är otroligt tacksam att jag har gått mina andliga utbildningar som jag känner hjälper mig massor just nu. Jag är tacksam för allt min pappa gjort för mig i mitt liv. Jag känner en stark kärlek till honom. Jag känner också en trygghet i att veta en del av vad som händer när vi lämnar jordelivet, all den kärleken han kommer att komma till. När vet jag inte, men ska jag vara ärlig så önskar jag för hans skull att hans hjärta stannar medans han fortfarande minns sin fru.
Med dessa rader vill jag än en gång påminna er om att ta vara på era relationer till nära och kära. Att livet är skört så förlåt ofta och sprid kärlek omkring dig.

Önskar er alla en fortsatt fin dag!

❤️🙏

Katarina Gustafsson
Månkristallens Reiki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + fjorton =

När livet går mot sitt slut.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.