Meditation – en hälsoinvestering

Gudinnerecept
23/07/2021
Änglabudskap vecka 30
25/07/2021

Varför är det bra att meditera?

I många tusen år har meditation funnits  men det är först på senare år som fler människor börjat uppmärksamma meditation i olika former. Meditation handlar om att hitta sitt inre och bli ett med sitt eget sinne. När man mediterar fokuserar man på andningen och genom att andas rätt så kommer man i balans, men även så försvinner smärta, ångest och oro. Tankar som kommer under en meditation kommer upp till ditt medvetna och många gånger är det tankar på händelser kring dig men också från det förflutna som du inte kan påverka nu. Istället lär man sig att vara med tankarna i nuet och får ett mer öppet sinne. När man har mediterat under en lång tid behärskar man att släppa tankarna som kommer och istället vända sig till sitt inre. Så du blir mer medveten och uppmärksam, likaså minskar du stressen genom att meditera.

Vi har alla upplevt någon form av stress och idag vet vi genom forskning att långvarig stress kan leda<span;> till hjärt-kärlsjukdomar, stroke och psykisk sjukdom. Det endokrina systemet är särskilt viktigt vid hanteringen av stress och kopplingarna mellan det endokrina systemet och välbefinnandet har i stort sett varit okänt. Forskning från Victoria University och Queen’s University Belfast 2020, avslöjar sambandet mellan meditation och förbättrad mental hälsa.

Att lära sig meditera ser jag som en investering i sin egen hälsa. Har du inte provat att meditera så rekommenderar jag verkligen dig att prova på meditation.Är du nybörjare och har svårt att varva ned kan det vara bra att med en guidad meditation där du lyssnar till en röst. Då kan det vara lättare att låta tankarna bara försvinna och du lyckas slappna av. Genom meditation så får du möjligheten att leva mer här och nu. Hamnar du i stressade situationer så kan du ha hjälp av att kunna andas lugnt för att hantera situationen lättare. Det finns vetenskapliga studier som visar att personer som mediterar lättare kan hantera livets dalgångar bättre än de som inte mediterar. Likaså får du ett öppnare sinne, blir mer målmedveten, du lär dig också kontrollera dina känslor bättre vilket leder till att du får ett mer harmoniskt liv.

För mig är meditation en viktig del i mitt liv. Meditationen har hjälpt mig hittat ett inre lugn och hantera stressiga situationer som kan uppstå. Även har meditationen lärt mig lyssna till mitt inre mer och givetvis är det otroligt avslappnande fysiskt och psykiskt.

Meditation är en metod som jag arbetar med dels i grupp men även enskilt. Gruppmeditation tar jag max 8 deltagare och du väljer om du vill sitta eller ligga ner. Jag guidar dig, och kan ibland även sända reiki till hela gruppen och ta med er på olika upplevelser. Enskilt ligger du på min behandlingsbänk och jag guidar dig precis som vid gruppmeditationen och så ger jag dig reiki samt Sann Essens healing ca 30 minuter.

Varmt välkommen till hösten på gruppmeditation när jag startar upp. Vill du ha en individuell meditation är du välkommen att boka in en tid hos mig!

❤🙏

Katarina Gustafsson

Månkristallens Reiki 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − 5 =

Meditation – en hälsoinvestering
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.