Harmoniskt hem

Svenska Reikidagen på nationaldagen
06/06/2021
Tacksamhet & Lycka
08/06/2021

Den här artikeln skrev jag 2020 men jag kände att den är lika aktuell nu

Trender kan man se på många olika sätt. Man kan inspireras av dem och man kan följa dem slaviskt. Men sällan har väl en trend varit så vänlig för kropp och själ som nu. Hörnstenarna inom inredning 2020 speglar vår längtan efter en enkel och harmonisk vardag, en längtan efter ett rofyllt och mer personligt hem.

Under slutet av 1900 talet var det viktigt för många med materiell lyx. 2000 talet handlar mer om inre välmående och att göra val som är snällt mot oss själva vår miljö och planet. Trenden är mer mindful living. Ett mer avskalat hem där våra möbler och inredningsdetaljer finns där för att vi verkligen gillar dem snarare än att de tillhör trenden som gäller just nu.

Men låt oss titta på trenderna och se hur vi kan göra dem till något som hjälper oss att finna lugn och ro och stöttar oss i vår längtan att finna våra egna svar och vår egen inre sanning.

Att rensa ut och leva mer avskalat spar plats att kunna rulla ut vår yoga matta eller ta fram vår meditationskudde. I det moderna hemmet har var sak sin plats och de vi köper ska fylla en funktion och med en tanke att ha en lång livslängd och att vara miljömässigt bra framställda. Aldrig har det varit så populärt att handla begagnat som nu. Detta bäddar ju också för att verkligen söka och finna vår egen sanning då vi får göra en sökning vad vi verkligen gillar när vi inte matas av trenderna från massproduktion och att vi vill ha ett hem som ser ut precis som på stylade bilder från Hemnet.

Den trend vi har haft med mycket grått finns fortfarande kvar till en viss del och det handlar ju också om att inte slänga ut allt vi har utan att föra in annat. Trenden är att föra in mer varma toner från beige och ljus nougat till varm chokladbrun.

Även grönt, blått och brända jordfärger såsom terracotta, färger från naturen tillför mer harmoni till vårt hem. Att få in färger från de fyra elementen jord, luft, eld och vatten hjälper oss att skapa ett rofyllt och harmoniskt hem.

Viktigt är också att skapa utrymmen i ditt hem där du får möjlighet att varva ner. Meditativa platser som ett rofyllt sovrum, ett badrum med spakänsla och myshörna. Även en plats där du kan ha ditt eget altare, ett ställe där du ställer upp saker som påminner dig om vad du har för intention att skapa i ditt liv just nu. Det kan vara tarot/ budskapskort, ljus och gärna levande blommor om du arbetar med gudinnorna. Här kan du även ställa saker som symboliserar det som du vill få in mer av i ditt liv, det finns inga regler utan använd dig av saker som får dig att påminnas om vart du vill vara i ditt liv och gör detta gärna på ett ställe där det finns plats för dig att sitta och meditera.

Så till följd av den ökade medvetenheten kring vårt välbefinnande kommer vi att vilja skala av och inte följa strömmen och när vi konsumerar så gör vi medvetna val och utgår från att skapa ett unikt hem, ett hem som stödjer oss i vår utveckling och sökande efter vår egen sanning.

Eftersom många också har spenderat mer tid hemma denna vår och sommar så har det ju hjälpt till att ge tid till att rensa ut sådant som har stått och tagit energi i hemmet. Så inget ont som inte har något gott med sig.

Färgernas betydelse för trenden:

Blå står för lugn, lojalitet, stabilitet, ansvarsfullhet och trovärdighet. Den associeras med pålitlighet, himmel och tro.

Grön är en färg som ligger nära naturen och lugnet. Symboliserar balans och harmoni. Det är också en färg som gör oss mer fokuserade på särskilda arbetsuppgifter.

Lila symboliserar andlighet, fantasi och lugn. En bra färg att använda oss av när vi söker vår eget högre jag och vill arbeta med vår egen andlighet.

Brun är en jordnära färg som symboliserar trygghet, struktur och stabilitet. Den associeras med det jordnära och organiska.

De olika elementen:

Jord står för stabilitet och vår egen fysiska kropp. Du förstärker det genom att addera tegel, keramik, bilder och tavlor av öken

Eld står för entusiasm, hetta, självsäkerhet, känslo och viljekraft. Detta förstärker du med röd/ orange färger som i sin brända nyans är en del av trenden 2020. Du förstärker den även med trianglar och konformade föremål.

LuftGudinnans andedräkt. Representerar människokännedom, kreativitet och inspiration.

Vatten står för bra självkänsla, intuition, empati och stillhet. Du kan förstärka detta element genom att införa kristall, glas, speglar, fontäner och akvarier. Även den blå färgen förstärker detta element i ett rum.

Fundera även över vad de olika elementen betyder för dig.

Du kan gärna använda kristaller som en del av din inredning, stenar och dess betydelse fascinerar oss mer än någonsin. Det passar ju även bra nu när vi gärna tar in naturen mer i vårt hem. 

Här får du tips på några stenar och dess användningsområde:

Vit selenit:

Har fått sitt namn efter den grekiska mångudinnan Selene. En sten som lämpar sig för meditation och är därmed bra att placera i din meditationshörna. Den sägs också ha förmågan att avlägsna stagnerad och negativ energi i vårt energifält. Selenit lockar fram beskyddande energi från änglarna. Du kan använda den i ditt hem för att sprida en ljus och renande energi. En bra sten att även lägga dina smycken på för rening. Aktiverar tredje ögat och kronchakrat.

Turkos:

Sägs stödja dig i att stå för dina ord och walk your talk. Kan användas för att stödja frid i ditt sinne på dina resor inom dig själv.

Rökkvarts:

Använd gärna för meditation, djup avslappning och för att gå bortanför ditt jags begränsningar. Men även för att lösa upp negativa energifält som har skapats av dömande värderingar och destruktiva tankemönster.

Pyrit:

Hjälper dig att ha en lättsam attityd kring pengar så att du lätt kan skapa en sund ekonomi för dig själv.

Månsten:

Hjälper oss att stilla betrakta livets skeenden, dygnets rörelser mellan dag och natt och årtidens växlingar. Kallas även för Gudinnesten och används med fördel när du arbetar med gudinnorna.

Malakit:

Även denna sten sägs absorbera negativ energi. Den hjälper dig också att släppa taget om det förflutna och våga förändras. Den är helande och balanserande sten som är bra att använda när du arbetar med ditt hjärtchakra.

Lavasten:

Använd dig av den när du känner att du behöver få din inre eld och kraft tillbaka. Eller när du behöver släppa taget om det gamla och ta emot det nya med öppet sinne.

Lapis lazuli:

Hjälper dig vid meditation och med att finna esoterisk information. Även när du behöver tänka utanför boxen. Den är en dörröppnare till andra dimensioner och sägs ha existerat sedan tidernas begynnelse.

 Röd Jaspis:

Den sägs stärka din livskraft och vitalitet och på så sätt lyfta fram din naturliga skönhet.

Golden healer:

Stenen för framgång och självförtroende. Den är också en kristall för det åttonde chakrat som är beläget ovanförhuvudet. Den sägs också hjälpa oss att vara i kontakt med vad som är vår själs önskan och mening. En mästarhealing kristall med den högsta vibrationen. Läkande på alla nivåer.

Krysokolla:

Hjälper dig att tala från hjärtat med kraft och övertygelse. Underlättar kommunikation med det gudomliga.

Karneol:

Ger dig mod att möta utmaningar lättare. Hjälper dig att boosta ditt självförtroende och att uttrycka din egen sanning. Motiverar dig att finna din egen livsväg.

Ametist:

Sägs vara djupt lugnande och hjälpa bra mot huvudvärk och vid sömnproblem. Den har även starka och renande vibrationer och används därför med fördel vid meditation, den sägs även stärka vår intuition.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 − ett =

Harmoniskt hem
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.