Tacksamhet & Lycka

Harmoniskt hem
08/06/2021
Avsnitt 138: Hur jobbar ett modernt medium som hänger med i tiden?
09/06/2021

Jag pratar mycket om att vara tacksam och visa tacksamhet, speciellt för de små sakerna här i livet som många tar för givet. Alla människor i världen har inte tak över huvudet, mat på bordet, rent dricksvatten, en inkomst, tv, radio etc som de flesta här i Sverige har. Det finns många människor som har olika funktionsnedsättningar och som inte kan delta i samhället som alla friska personer och upplever att de har ett begränsat liv och även ett utanförskap. Att sedan kunna ha en hobby som du betalar för, kunna gå ut och äta med vänner å familj, gå på bio mm då är du ännu rikare. Tänk på det en stund så inser du hur rik du är och vilken lyx du lever i!

Tacksamhet är också en av reikins dagliga principer, bara för idag är jag tacksam för….
Genom reikin lärde jag mig att leva med dess principer även om just detta med tacksamhet varit en del i mitt liv sedan flera år tillbaka. Jag brukar skriva ner sex saker varje kväll som jag är tacksam för som hänt under dagen och så brukar jag säga dessa högt på kvällen när jag lägger mig till änglarna, mina guider etc. Jag har alltid upplevt att jag mått bättre av detta och det finns studier som faktiskt visar att vi ökar vårt välmående och känner oss mer optimistisk samt positiva av att känna tacksamhet. Så har du inte skapat denna rutin ännu så rekommenderar jag dig att verkligen att göra det!

Jag är tacksam för min andliga resa och utveckling, att ha närhet till änglarna och mina guider. Vetskapen och kunskapen om hur jag kan ta hjälp av dem är viktig för mig och fyller mitt hjärta med stor tacksamhet! Precis som kunskapen om de olika dimensionerna och hur jag kan dimensionsvandra och få information från olika ljusvarelser. Att kunna använda denna kunskap som Esoterisk Rådgivare och Dimensionsmedium för att hjälpa andra människor komma vidare i livet, lära sig mer om sig själva mm är jag otroligt tacksam över. Jag har inget behov av lyxbilar, överflöd av pengar och andra materiella saker, dem gör mig inte lyckligare. Denna form ser jag mer som ett substitut för den verkliga sanna lyckan och tacksamheten. Lycka är något som kommer inifrån och som vi skapar själva. Det materiella eller att andra människor ska göra dig lycklig, det är bara en tillfällig lycka, en så kallad quick fix.

Hör då tacksamhet och lycka ihop? Kan man vara tacksam utan att vara lycklig och tvärtom?
Både ja och nej, men jag skulle vilja säga att jag kan vara tacksam utan att vara lycklig. Som ni alla vet så går ju livet upp och ned, och de dagar jag upplever att mitt liv går nedåt å det känns lite tyngre och det där lyckoruset inte gör sig påmint så kan jag fortfarande känna tacksamhet. Här kommer de små sakerna i livet in som tex tak över huvudet, mat, en säng etc. Försök att föreställa dig hur ditt liv skulle vara utan det!

Det är just därför som jag tycker att vi ska vara tacksamma för de små sakerna i livet. Om vi är det så tror jag att vi lever ett mer harmoniskt liv och att denna tacksamhet skapar en spiral inom oss som ger oss mer tacksamhet tillbaka genom olika händelser och utveckling. Känner vi tacksamhet varje dag så ökar den känslan av lycka inom oss och detta sänder vi sedan ut till vår omgivning. Så här är vi tillbaka till om det går att känna lycka utan tacksamhet å vice versa. Jag tror ju att vi blir lyckligare genom att känna tacksamhet eftersom båda känslorna är positiva för oss. Vilket leder till att vi blir gladare i livet. Men som jag också skrev ovan så jag kan känna tacksamhet utan att ha ett lyckorus i kroppen. Kan du?

Jag är tacksam att jag har delat detta med er!

Passar på att önska er alla en fortsatt underbar dag!

♥️🙏

Katarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − tjugo =

Tacksamhet & Lycka
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.