Är det skillnad på Reiki och Reiki?

Energistädning
09/05/2021
Bygga upp motståndskraft
10/05/2021

Ja det är det. Reiki är en metod som spridits med vinden utan några som helst regler eller restriktioner.  Det kan heta japansk Reiki, Usui Reiki, Usui Karuna Reiki, Usui Holi fire Reiki, Kundalini Reiki, Angelic Reiki, Imara Reiki, spirit Reiki,  osv det finns ett oändligt antal olika namn för Reiki. Eller – tillägg till Reiki. Då olika lärare vill bli egna profeter inom sin egen metod.

Alla dessa olika namn på Reiki innehåller ofta en massa tillägg som inte har sina traditioner i Japan eller från den ursprungliga Reikin. Innehållet hör inte samman med Reikin innersta natur och ger därför inte heller förståelse för naturens skiften och flöden. Det är ofta tillägg med symboler och symbolers betydelse som är viktigt i dessa tillägg inte att förstå hur livsenergi agerar och flödar igenom våra kroppar.

Det vi erbjuder i kalendern och i bloggen på kosmiskkunskap är den klassiska japanska Reikin. Vi använder den japanska filosofin och initieringstekniken för Reiki som man använde i Japan. Vi använder inte västliga symboler som tex det man ofta kallar de tibetanska symbolerna, inte heller eldsflammor eller symboler för tidigare liv eller andra påhitt. Reiki är nämligen inte symboler, vägledda meditationer eller tillägg som kommer från new age rörelsen. De involverar ofta chakran, pendlare, kristaller symboler i steg 1, auraavläsningar istället för att lära sig följa Reikiflödet som är den Japanska Reikin i sitt ursprung.

Reiki är större och går utanför trossystem, filosofier och religioner.

Den klassiska japanska Reikin fokuserar på de olika sensationer som talar om ifall det är en blockering eller flöde när man lägger händerna fysiskt på en kropp. Det är en andlig utvecklingsväg där utövaren lär sig att lösa olika problem och situationer i livet med Reiki. Det är en fysisk handpåläggande metod och därför blir det också viktigt för utövaren att både dokumentera men också förstå vad det är som händer under deras händer. Reiki är inte värme Reiki är en förståelse för hur olika processer arbetar i våra kroppar och hur vi kan använda Reiki för att skapa den balansen.

Det gör vi med energimedvetenhet, våra händer och en djupare förståelse för vad Reiki är.

Vårt nystartade förbund är enbart till för dem som gått den klassiska japanska Reikin och valt att i grund, fortsättning och lärarkursen välja bort tekniker som är påhittade och ditlagda i modern tid. För de som vill förstå helandet djupare aspekter och det tar tid att lära sig.

I den klassiska japanska Reikin fokuserar vi på att göra minst 50 fysiska behandlingar på andra för att lära oss just energimedvetenhet och förstå hur blockering och flöde skiljer sig åt och hur dessa på olika sätt signalerar i våra kroppar. Det är ett djupare energiarbete i den klassiska japanska Reikin som vanligtvis inte finns i Reiki även om vi alla arbetar med livsenergin.

De som gått andra Reikisorter och sedan lär sig den klassiska japanska Reikin kan vittna om att de får ett kraftfullare flöde, en starkare Reiki och framför allt en större förståelse för hur Reiki påverkar både kropp själ och ande.

Därför är det viktigt att veta att om man kallar sig Reikimaster i Usui Reiki, Holi fire, Karuna Reiki, KundaliniReiki, Imara Reiki osv så har det ingen liknelse med den klassiska japanska Reikin. Man kan ha lärt sig Reiki ”tror man” på distans utan att ens ha talat eller blivit vägledd av en lärare, det är inte Reiki. “För mig”

Med klassisk japansk Reiki behöver du inga tillägg när du lärt dig och förstått hur Reiki fungerar. Du kan använda det men behöver det inte.

För mig är det viktigt att varje elev förstår hur de ger Reiki till sig själv och andra med syfte att bota och hela sig och andra människor. Därmed förstå hur livsenergi påverkar och agerar inom oss när det är brist, stagnation eller flöde.

Energin må vara densamma men förståelsen och utbildningarna är det inte.

Solkarina Reikilärare och skapare av klassisk japansk Reiki sedan 1990

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 4 =

Är det skillnad på Reiki och Reiki?
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.