Bygga upp motståndskraft

Är det skillnad på Reiki och Reiki?
09/05/2021
Tolka drömmar en väg till självkännedom
11/05/2021

Vi talar ofta om att vi ska bygga upp vår motståndskraft på olika sätt. Hur vi ska äta och röra oss är vanligast för att bygga upp en styrka. Men det jag ser och tror vi behöver öva på lite extra det är att bygga upp motståndskraften efter att vi misslyckats.

Vad är då att misslyckas?

Många människor tycker att världen går under, livet är slut eller de känner att de vill ge upp. Men faktum är att alla människor kommer någon gång och mest troligt många gånger att stöta på motstånd i livet. För livet är dagliga olika motstånd som vi möter. Det vi behöver lära oss är egentligen att hantera de situationer vi känner att vi inte lyckats med i det dagliga livet. De gånger olika saker inte går vår väg är ofta de gånger vi känner att vi inte lyckats och energin kan lätt lämna oss.

Är du en sån som gör ännu fler dåliga val i livet för att dölja dina misslyckanden? Det är inte helt ovanligt nämligen att man inte klarar av att se sanningen för vad den är om sig själv och då kliver man istället på ett nytt tåg som mest troligt gör att fler misstag och med tiden är du inte på den plats i livet du vill vara på. Erkänn för dig själv när något gått fel så du kan få en rättvis bild av det som hänt.

Mitt råd: ta time out med dig själv och ge dig tid att reflektera över dina misstag. Tag annars papper och penna för att vända den negativa inre känslan och skapa en bra energi som gör att du blir bättre på att reflektera. Grotta inte ned dig i misslyckandet.

Jag är inte en sådan som jämför mig med människor i min omgivning utan snarare så lär jag mig mer av alla de tillfällen jag på ett personligt plan känt att jag misslyckas. Och jag vet att det är just de ögonblicken när jag känt att något inte blivit bra som jag också förstår att jag behöver min verkliga motståndskraft.

Det enda vi kan göra är att lära av våra misstag i livet och du kommer liksom jag att möta och erfara många misstag. Du kommer att öka din motståndskraft i livet när du varje gång du känner så lär av dina misstag. Misstag vi gör kan alltid lära oss något om oss själva, om våra svagheter eller våra styrkor och det i sin tur ger oss möjlighet att göra val.

För mig finns det också en dimension till av att våga se sig själv och sina misstag nämligen att det också gör mig mer vänlig och mer ödmjuk inför livet. När vi lär oss av våra misstag i livet bygger vi som jag skriver också upp en motståndskraft där vi blir vänligare mot oss själva. Vänlighet just mot dig själv är en nyckel.

Vi straffar ofta oss själva som mest. Men när vi lär av misstag vi gör och ser oss själva som vi i sanningen är då behöver vi inte heller hålla i en falsk bild eller vision av de vi är. Min erfarenhet är att vår motståndskraft bygger vi upp genom att dels vara vänliga mot andra men också mot oss själva. Vi lär av misstagen och låter våra erfarenheter hjälpa oss att när nya beslut ska tas.

Fundera därför idag vad du ska öva på i ditt liv så du skapar en stark motståndskraft och aldrig tappar fotfästet när du möter på just motstånd.

Motstånd är en del av livet och hur du hanterar det skapar en djupare kunskap hos dig eller mer yta.

Solkarina Sinnligkunskap ®

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fyra =

Bygga upp motståndskraft
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.