Våga gå din egen väg och äga ditt liv!

Reikiportalen växer
01/07/2021
Ny podd om att samarbeta med gudinnorna
02/07/2021

Att våga gå sin egen väg och äga sitt liv!

Att våga gå sin egen väg oavsett vad omgivningen tycker om hur och vad du tänker är inte alla gånger lätt. Jag har alltid trott på det andliga eller en ökad medvetenhet, eftersom det alltid varit en del av mig. Jag har haft ett genuint intresse av att vilja lära mig mer och öka min kunskap. Jag har mött människor som haft samma intresse av detta men även de som inte haft det. Jag har blivit hånad över att jag tror på sådant “hum bug” eller “flum” och människor har sett ner på mig för hur jag tror, tänker och tycker. Jag har träffat många människor som har en ökad medvetenhet i sig men som inte vågar prata om det pga rädslan över att vara annorlunda. Vi är så snabba på att döma andra människor på det vi tror oss se eller vad vi hört, istället för att ge personen en ärlig chans till att visa sitt rätta jag. Lyssna och diskutera istället för att döma!

Jag har alltid gått min egen väg och inte följt strömmen som många andra gör. Jag har arbetat som entreprenör sen 90-talet och då med direkt försäljning. Det var ett arbete som stack ut och som inte var ett vanligt 8-17 jobb. Jag minns hur mitt ena barn efter 10 år inom direktförsäljningsbranchen sa till mig “Mamma varför kan du inte ha ett vanlig jobb som alla andra?” Det troliga till den frågan var att mitt barns vänner tyckte att jag var annorlunda som hade det jobbet och inte arbetade som deras föräldrar. Säkert hade det kommit kommentarer mm om detta vilket mitt barn tyckte var jobbigt.

Jag har alltid lyssnat på mitt hjärta och gått min väg i livet där jag känner att jag utvecklats och som gett mig glädje och styrka. Jag har alltid stuckit ut i samhället oavsett min tro på det andliga eftersom jag är funktionshindrad och inte varit en självklar del i samhället. Vi har ju det här “normala” som många strävar efter samt jantelagen. Vi får inte sticka ut för mycket för då klassas vi som onormala och konstiga och det börjar pratas om dig.

Jag undrar istället vad är normalt, vem kan bestämma vad det innebär och varför finns ordet normalt? Vi är alla olika individer med egna tankar, åsikter och möjligheter som lever här och nu. Varför inte göra det bästa av det?

Har du någon gång känt att du skulle vilja satsa på något nytt? Kanske flytta till en ny stad, nytt land, gå in i en ny relation. nytt arbete eller något annat. Men du har valt att inte göra det för du har inte vågat att gå din egen väg. Kanske har du gjort detta flera gånger i ditt liv och många år senare ångrat dig. Du kanske varit rädd för vad andra tycker och tänker. Vi lever bara detta liv en gång så varför låta andras tyckande och tänkande stå i vägen för att just du ska våga gå din väg och få ut det allra bästa av ditt liv? Vi har alla vår livsväg att vandra och det kan många gånger vara att göra något som inte är traditionellt. Det kan tex vara att kliva utanför ramarna och bli mer kreativ för att hitta sig själv. Det kan också vara att ta det där steget till att lyssna på sitt hjärta och handla där efter.

Men vad det också handlar om är att du ska våga ta ansvar för dig och ditt liv. Det är du som skapar ditt liv som du lever här och nu. Vad du behöver göra är att ta ett beslut till en förändring som du själv vill ha i ditt liv. Kan vara något av vad jag skrev ovan eller något helt annat. Ett sånt beslut till förändring påverkar ditt liv på så sätt att du måste stå bakom dina handlingar och tankar. Du kan inte skylla på någon annan när det inte går som du vill. Du är den som är ansvarig för ditt liv kom ihåg det! Om andra människor påverkar ditt liv på något sätt som i dina ögon är negativt, kom ihåg då att det handlar om hur du väljer att bemöta deras agerande. Vi måste också våga misslyckas för det är genom det vi lär oss. Det handlar inte om hur många gånger du får ett bakslag eller misslyckas i livet, utan hur många gånger du reser dig upp, starkare, klokare och går vidare i ditt liv. Det är det som räknas!

Att hitta sig själv, sin sanna essens, är något av det mest fantastiska jag varit med om. Jag är inte riktigt där men på god väg. Att släppa allt jag gjorde för ca 5 år sedan när jag tog beslutet att satsa på mig själv, min hälsa och min andlighet. Att ta steget till att ta bort tunga mediciner, rehabilitera mig, bli hälsosammare, utbilda mig till Reikiterapeut och senare Esoterisk Rådgivare och Dimensionsmedium är det absolut bästa jag gjort. Att få gå på min livsväg med vetskapen att jag hela tiden växer som människa och utvecklas. Att jag har kunskapen och möjligheten att hjälpa andra människor på olika sätt. Att våga gå denna väg även om andra tycker att jag är “konstig” och “flummig”. Att stå stark i mig själv när det blåser som mest runt mig. Har det varit lätt? Inte alltid, eftersom det finns människor runt mig som tycker å tänker så mycket, men inte har en aning eller ens känner mig. Jag kan känna en ledsamhet inför dessa människor. Att de inte har något liv utan måste kika på mitt och tycka och tänka en massa som de inte har en aning om å sen döma mig.

En av mina mentorer sa ofta “All utveckling sker med smärta” och det är så sant. Jag har jobbat mycket med mig själv, och många gånger har det gjort så ont att tårarna har runnit. Men självklart har det varit värt varenda tår och allt det jobbiga för att komma vidare. Att få ett bättre liv för mig och det är ju huvudsaken. Jag kommer aldrig att sluta utveckla mig själv. Det är också vad jag önskar för dig! Att du ska få en ökad medvetenhet i ditt liv.

Jag hoppas att just Du efter att ha läst dessa rader blivit inspirerad till att våga stå stark och gå din väg samt ta ett beslut om förändring i ditt liv!

Lycka till!

❤🙏

Katarina Gustafsson
Månkristallens Reiki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + sex =

Våga gå din egen väg och äga ditt liv!
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.