Tre år av ångest och frustration…

Ingefärabollar
20/09/2022
Energistödjare/ gudinneboost oktober 2022
30/09/2022

Jag har levt ett tryggt och bra liv även om det gått i bergodalbana, precis som livet gör. Vissa prövas mer än andra och så är det. Jag kan nog infinna mig i skaran som har prövats mer. Men jag har också väldigt många erfarenheter bakom mig. I slutet på 2019 slogs mitt liv omkull totalt och det skedde en otroligt stor förändring. Från att gå från trygghet, och säkerhet in i otrygghet och osäkerhet. Detta skapade min psykiska ohälsa.

Jag har försökt på bästa sätt att klara av dessa snart tre år så gott jag kunnat. Tacksam över min familj som funnits där för mig som de gjort i ur å skur. De har varit min trygghet. Att inte känna sig trygg i sitt eget hem är något jag aldrig trodde jag skulle behöva uppleva igen. Att inte kunna lita på människor jag mött för jag vet inte vem som inte kunnat skilja på mitt och ditt. Att uppleva sån stress på kort tid och plötsligt inte kunna andas och bara kräkas rakt ut, samtidigt som hjärtat slår så jag tror jag ska dö. Det är panikångest och den är skapad av all stress och otrygghet som jag blivit utsatt för. Att vänta på att någon ska komma för att hjälpa mig men ingen kommer. Jag blev bortglömd eller vi kan inte lösa ditt besök så ingen kommer till dig. Det är svaren jag fått. Kontraster mot mitt liv innan 2019!

Tre år där vardagen inte fungerat som den borde ha gjort. Tre år med tankar och funderingar. Tre år av insikt, insikt att det inte kommer bli bättre. Med blandade känslor tog jag igår ett beslut och kanske har jag skjutit mig själv i foten. När ilskan blandad med smärta, ledsamhet och ångest drivs fram då orkade jag inte mer, jag har gått sönder inuti. Att inte bli behandlad med respekt och integritet. Då kom beslutet bara pang bom under ett samtal med chefen för hemtjänsten. Jag avslutade den med omedelbar verkan. Hur hemtjänsten i Oxelösunds kommun är uppbyggd, och utformad är katastrofal. Personalen som sliter ute bland kunderna, som gör sitt yttersta ska ha en stor eloge! Ledningen skulle behöva ut och gå med dem för att förstå. För att få erfarenhet att basera sina beslut på. Jag menar inte en dag utan ut å jobba en månad minst!

Hur ska jag som kund kunna känna mig trygg med personal som är så stressad? Det är inget de säger med det känns och syns. De biter ihop och gör sitt jobb. Lite som vi svenska är, knyter näven i fickan en stund och sen fortsätter som tidigare. Vem lyssnar på personalen och på oss kunder? När saker försvinner i sitt eget hem, vem ska jag kunna lita på?

Du kanske funderar på hur jag ska lösa min vardag nu när droppen rann över? Jo jag har valt att köpa tjänsten privat å vad innebär det då? Att jag får en och samma person som hjälper mig vilket skapar trygghet, lugn och ro. Detta innebär att jag får mer kvalité och mindre stress i mitt liv. Jag försöker alltid göra mitt bästa i livet med det jag har och kan. Det kommer jag att göra nu också och framtiden kan bara visa hur detta kommer att bli.

Jag har alltid varit glad, positiv och utåtriktad men idag är jag mer introvert, har dragit mig undan, kanske inte så attraktivt men ett effektivt sätt att bli ensam på. När jag tog beslutet igår så kände jag att JAG är den som kan förändra mitt liv. Ingen annan gör det åt mig och ingen kämpar för mig. Detta är mitt sätt att tala om och att visa att jag inte är nöjd utan jäkligt missnöjd. Om man lyssnar och tar till sig, det vet inte jag. Men jag hoppas att alla människor som har hemtjänst orkar säga ifrån eller att de har anhöriga som gör det. Jag önskar att det uppstår en förändring men i en offentlig verksamhet kan det aldrig bli kvalité. När budgeten är lagd och vården fått sin del å ska hålla sig inom den fast med sparkrav. Hur ska man kunna säkra kvalitén? Klarar de att hålla budgeten så skär de lite i den till nästa år och vad händer med verksamheten då? Ni kan nog själva räkna ut det! Privata bolag kan om de vill skapa kvalité i samma verksamhet då dessa är vinstdrivande, ja om de vill som sagt.

Vi lever i ett samhälle som är i ständig förändring och som har utvecklats till att vi ska klara oss själva mer och mer. Spelar ingen roll vilket slags hjälpbehov du som människa har. Väcker detta egoismen inom oss? Väcker det rebellen inom dig som hatar orättvisor? Hur känner du?

Det blev en lång natt med lite sömn och väldigt många tankar. Jag är tacksam att jag har min familj, och mina nära vänner runt mig. Vi finns för varandra på många olika sätt tack och lov.

För dig som inte är insatt i hur det ser ut att köpa tjänsten “hemtjänst” från kommunen, detta är verkligheten. Jag önskar att du klarar dig länge utan att behöva anlita den och att du har familj och vänner runt dig som stöd!

Mitt yngsta barnbarn är just nu i “Frostperioden” och sjunger “Slå dig loss, slå dig fri”. Lite så känner jag mig precis just nu faktiskt och ser med hoppfullhet framåt.

Önskar er alla det bästa i era liv!

❤️🙏

Katarina Gustafsson
Månkristallens Reiki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio − 2 =

Tre år av ångest och frustration…
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.