Omtyckt av alla – är det viktigt?

Änglabudskap Vecka 39
27/09/2021
Soulstyling-dofter
08/10/2021

Är det viktigt att vara omtyckt av alla?
Tankar kring detta har dykt upp inom mig och jag har själv funderat på vad som är viktigt för mig. Har du gjort det?

Jag har funderat på varför vissa människor gör allt för att bli omtyckta. Det där allra yttersta å kanske extrema ni vet. Varför strävar många människor för att just bli omtyckta av alla? Är det ett behov vi människor har eller är det egot som pratar?

Om jag vill bli omtyckt av alla, vad innebär detta egentligen för mig själv? Väljer jag att säga saker som jag vet att den personen jag pratar med vill höra? Eller håller jag med i allt vad den andra tycker och tänker?

Nej för mig att bli omtyckt för den jag är innebär att jag vågar vara mig själv i mina styrkor & svagheter och att jag har mina åsikter om olika saker som jag i diskussion med andra törs uttrycka. Att vara ärlig mot mig själv och andra är ytterligare faktorer jag tycker är viktiga. Att vara trygg i sig själv och veta vem jag är, att hitta min sanna essens genom personlig & andlig utveckling och följa mitt hjärta. Då är jag trygg i mig själv så jag törs möta andra människor och framföra mina åsikter.

Detta är något som jag under många år av personlig och andlig utveckling byggt upp inom mig. Det jag lärde mig tidigt i livet var att jag kan ha en åsikt om en sak medans en annan person kan ha en annan åsikt men vi kan fortfarande vara vänner. Här handlar det om det unika i oss människor. Vi ser alla olika på saker och ting och jag tror det är svårt att hitta någon som tycker exakt lika i allt som jag själv, om inte omöjligt. Detta har jag accepterat och jag är tacksam över dem jag har runt omkring mig med sina olikheter och vi kompletterar varandra bra.

Självklart kan en person ha extrema åsikter och tankar som jag själv inte delar och tycker är helt galna å det kan leda till att jag väljer bort en sån person ur mitt liv. Det finns alltid gränser för vad jag som människa kan acceptera.

Jag tror att många människor vill så gärna bli omtyckta, synas och höras och vissa gör nästan vad som helst för att nå detta. Men vad kostar det? Ibland kan vi höra uttryck som “NN sålde sin själ för att komma dit”. Du kanske har hört det uttrycket någon gång och funderat på vad det verkligen innebär? Att göra vad som helst kan förstöra hela dig själv pga att du gör och säger saker som du egentligen inte vill. Är det värt det för att bli omtyckt?För mig är det absolut inte det!

Jag tror inte att vi kan vara omtyckta av alla utan jag tror på att vara som jag är. Vara det jag är bäst på, mig själv, tänka och agera utifrån hjärtat med förnuft, kunskap, erfarenheter, omtanke, godhet och kärlek. För de människor som jag möter i livet som tycker om mig för den jag är, det är gott nog för mig. Jag arbetar med människor genom utbildning, vägledning, rådgivning etc och min roll i det är ju att finnas där och stötta, stärka och utveckla dem på ett positivt sätt. Jag skulle aldrig kunna göra detta om jag sa vad jag tror personen vill höra för att den ska tycka om mig.

Jag tror att alla människor vill bli omtyckta innerst inne, för jag tror att vi alla är goda från början, som barn. Att vi känner igen kärlek och godhet, det är vad vi får under våra första år i livet. Men vad vi upplever under vår uppväxt, saker och händelser som påverkar oss, ger trauman etc kan göra att människor ändras och inte blir så omtyckta pga hur de agerar utifrån detta. Sen finns det människor som är sjuka och elaka tex pedofiler, seriemördare, etc men det är ett annat blogginlägg.

Vad tänker du kring detta? Kommentera gärna och dela med dig av dina åsikter å tankar!

Önskar er alla en fortsatt trevlig dag!

❤🙏

Katarina Gustafsson
Månkristallens Reiki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fem =

Omtyckt  av alla – är det viktigt?
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.