Kan man hålla kurs när man är funktionshindrad?

Nu är det dags igen!
03/01/2022
Sortera i den alternativa hälso-djungeln ny podcast
07/01/2022

När jag gick reikikurs så upptäckte jag hur fantastiskt bra reiki var för just smärtlindring på mig själv. Jag har haft problematik med mina muskler sen 4 års ålder i form av smärta, kramper och uthållighet. Under åren som gått har muskelsjukdomen successivt försämrats och 1996 blev jag rullstolsburen. Smärtan i musklerna har ökat och jag fick tung smärtmedicinering från sjukhuset. När reikin kom in i mitt liv upplevde jag hur den dämpade min smärta vilken var en stor win-situation för mig. Även om jag är tvungen att lägga händerna på mina muskler flera gånger per dag så är jag otroligt tacksam för detta. Reiki lärde mig också att skapa en andlig rutin varje morgon och kväll. Det har lett till flera positiva saker i mitt liv bla så smärtreducersr jag, minskar stress, går in i mig själv och lyssnar, sover bättre.

Med denna erfarenhet kände jag att jag måste lära andra människor reiki så de också kan få utvecklas, få uppleva positiva saker mm. Jag hade läst reiki 1 och 2 på distans för Solkarina men kände att reiki 3 ville jag gå tillsammans med andra. Dels för att få ta med alla sinnen under inlärningen men också för att dela detta med en grupp likasinnade människor. Sagt och gjort så bokade jag därför in mig på en fysisk reiki 3 kurs hos Solkarina. Det var en fantastisk helg med många olika upplevelser och känslor. Detta var väldigt stort för mig att bli Reiki Master och Reikilärare. Att jag skulle få möjligheten att få utbilda andra människor i Reiki. Jag har som funktionshindrad alltid, så långt jag kunnat, levt med intentionen att inspirera andra människor som är i samma situation som mig. Kanske även samhället att vi som är funktionshindrade har en plats och uppgifter att fylla liksom alla andra människor.

Hösten 2019 höll jag min första reikikurs en helg för mina elever. Känslan efter jag hade klarat att utbilda tre elever denna helg var helt underbar. Med hjälp av min personliga assistent grejade jag det galant. Eftersom jag har fel på mina muskler klarar jag inte av att utföra allt men då hade jag hjälp av min assistent och helgen gick över förväntan. Att hålla en reikikurs som funktionshindrad går jättebra och med hjälpmedel som rullstol, sadelstol mm. Jag själv växte som individ och jag upplever att mitt reikiflöde ökar för varje elev jag utbildar.

Jag upplever att mina elever ser mig och inte min funktionsnedsättning först. När jag håller rekkikurser känner jag mig verkligen jämställd och delaktig i samhället. Att jag får möjligheten att bidra med något ger mig massvis såklart. Känslan av att få känna sig som vem som helst. Jag ger det jag kan ge till andra även om jag själv behöver hjälp för att kunna genomföra det. Idag är min assistans borttagen av myndigheter och för att klara av att genomföra en reikikurs är jag beroende av att någon vän kan ställa upp och hjälpa mig. Detta leder naturligtvis till en begränsning för mig men jag kämpar på så mycket jag kan och är oerhört tacksam över de fina vänner jag har runt omkring mig.

Att hålla en reikikurs som funktionshindrad går alldeles utmärkt. Idag arbetar jag som reikiterapeut och tar emot klienter för reiki samt håller reikikurser. Även om jag behöver vila efter för att återhämta mig då mina muskler reagerar så är jag otroligt tacksam för att kunna utföra reikikurser samt ta emot klienter.

Katarina Gustafsson
Månkristallens Reiki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 4 =

Kan man hålla kurs när man är funktionshindrad?
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.