Har du mött en sådan här person någon gång?

Att få en cancer diagnos och de känslor som väcks
10/01/2022
Ditt inre ledarskap
17/01/2022

Har du någon gång mött en människa som har en överdriven tro på sig själv? Dessa människor kallas ofta för arroganta de har en övertro på sin egen förmåga. När jag ser till människor jag mött så är det spännande att se hur människor som har denna övertro på sin egen förmåga eller till och med en övertro på sin egen betydelse faktiskt finns lite överallt. På samma sätt som det finns människor som inte tror på sig själva överhuvudtaget! Så finns också motsatsen. Ibland behöver vi göra verkligheten enkel, svart eller vit och befria oss själva från dessa människor.

  • De lyssnar aldrig på det du säger
  • De tolkar allting som sägs som om det handlar om dem
  • De avbryter dig när du talar (för de lyssnar ju inte)

För skulle de vara tysta och låta dig prata klart då skulle du inte bli avbruten och de skulle bekräfta vad du sagt. Men deras låga självkänsla gör att de inte törs eller kan känna efter om de skulle börja lyssna. Det är bara trygga människor som kan lyssna. Jag tycker personligen att man ska lita på människor, lita på dem tills de gör något riktigt tokigt så man inser att det bästa är att dra ned rullgardinen och undvika dem. För två människor som inte är kompatibla ska inte heller befinna sig i samma rum, eller försöka kommunicera med varandra när det ändå inte funkar. Det mår ingen av er bra av. Du har ett liv och det ska du vara rädd om och ta hand om. Jag litar alltid på människor tills de gör något heltokigt och oförklarligt och då stänger jag dörren. Det bästa när man stänger en dörr till en annan människa är faktiskt att för att ögonblick vara den större personen och själv ta på sig att man inte duger. Det kan låta tokigt. Men en person som har en överdriven tro på sig själv som är arrogant och tror att hela universum kretsar kring dem. De kommer ändå aldrig att se vilka fel och brister de har. Därför kan du stänga dörren och säga: det är mitt fel. Då blir de nöjda. Sen vet ju du förstås att de är både överdrivna, arroganta och icke lyssnande. Men vad spelar det för roll du slipper argumentera och diskutera med en ”idiot”. Människor som överdriver sin egen betydelse i olika sammanhang, som absolut ska ha rätt, som tycker de har rätt till åsikter om dig och andra. De har ingen betydelse i ditt liv. Ingen människa i världen har rätt att värdera dig för då respekterar de dig inte. Vill du vara glad, lycklig och må bra. Då ska du välja att umgås med människor som:

  • Får dig att skratta
  • Lyssnar när du pratar
  • Människor som kan sitta tyst i rummet
  • Inte alltid behöver ha rätt
  • Inte behöver bevisa något för omvärlden
  • Inte har en massa åsikter om dig som person

Den färgrika människan kan vara färgrika i alla möjliga variationer och nyanser. Men när man möter någon som alltid vet bäst. Då är det tillåtet att göra verkligheten svart eller vit. När vi lämnar människor bakom oss som har en överdriven tro på sig själva i jämförelse med medmänniskor de möter. Då mår vi bra och blir lyckligare och slipper känna stress inför livet. Njut av de vänner du har som får ditt hjärta att sjunga. Vi måste inte älska alla. Du är viktig – glöm inte det.

Solkarina

http://www.medireiki.se

http://www.solkarina.se

http://www.sannessens.se

Instagram: http://www.instagram.com/solkarina.se

Facebook: http://www.facebook.com/Sinnligkunskap

Youtube: https://www.youtube.com/user/sinnligkunskap/videos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 10 =

Har du mött en sådan här person någon gång?
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.