Varför tar vissa Medium endast emot kontant betalning och vad innebär det?

Ny podd ute
09/01/2023
Ny poddserie om de olika gudinnorna
27/01/2023

Det finns många som arbetar som medium, stora kända eller okända som väljer att tex endast ta emot kontant betalning eller swish till eget mobilnummer. För mig är detta att arbeta svart alternativt att välja om och hur mycket som ska redovisas och skattas för. Varför är det så egentligen inom denna bransch? Detta är inget vi ser hos tex jurister eller sjuksköterskor.

Hur har jag valt att agera som arbetar inom branchen? Mina tjänster kostar klientenarna en viss summa som jag fakturerar dem. Jag betalar skatt och sociala avgifter samt moms för de tjänster jag utför. Precis som vem som helst som har en anställning eller eget företag. Mina klienter betalar in till mitt bankgiro eller swishar till min företagsswish, (börjar alltid på 123..), vilken jag i min tur betalar en avgift för till banken. Allt detta för jag är en seriös person som driver ett seriöst företag. Bakom detta förekommer mer kostnader för hemsida, reklam, revisor mm. Jag blir inte rik och har obegränsat med pengar men varför gör jag på detta viset när andra kända och okända medium bara tar emot kontan betalning och vad innebär det? Jo att hela summan för deras tjänst går oavkortat till dem. Tex jag har en tjänst som kostar 650kr, på den betalar jag 25% moms därutöver skatt och sociala avgifter totalt ca 300kr vilket innebär att min förtjänst är 350kr kontra 650kr om jag hade valt att ta emot kontant betalning.

Jag har valt mitt arbete för att jag brinner för det jag gör, att hjälpa människor på olika sätt. Jag har själv betalat för mina utbildningar för att dels utvecklas men också för att kunna stötta och hjälpa människor bättre. Jag betalar gärna skatt så vi kan ha tex fri sjukvård mm som vi har i vårt land. De som väljer att arbeta som medium och som endast tar emot kontant betalning registrerar inte sin inkomst. Min fråga är då, hur pass seriös är ett medium som gör så? Hur kan jag lita på att personen verkligen vill hjälpa sina klienter framåt i livet och inte bara få in pengar?

Jag tar mitt arbete på största allvar och jag brinner för att hjälpa människor framåt i livet. Att de ska hitta sig själva, utvecklas som individer och leva ett självständigt liv. Med det menar jag att mina klienter inte ska vara beroende av mig utan bli så trygga under vägledning/coaching att de kan känna inom sig vad som är rätt för dem. Att de kan hitta nya vägar framåt, bryta gamla mönster och lära nytt genom samtal, övningar, mm. Inte att de ska ringa mig och be om vägledning flera gånger i månaden. Utan att de ska växa och bli starka inom sig själva.

Till dig som söker en esoterisk rådgivare, dimensionsmedium, annat medium, coach av något slag rekommenderar jag att se hur de tar betalt. Då får du svar på hur pass seriös personen är och hur mycket du kan lita på den. Idag finns något som heter “fakturera direkt” och det är en tjänst alla kan använda som inte själva vill starta eget företag. Det finns flera olika företag på marknaden som erbjuder denna tjänst som innebär att de drar bort skatt och sociala avgifter sedan skickar över den summan som blir kvar. Mycket bra alternativ tycker jag där människor inte behöver ta risker med att starta eget men ändå är seriösa och tar sitt ansvar.

Personligen tycker jag att branschen behöver städas upp. Att sköra människor som är i behov av hjälp stöttning inte ska behövas utnyttjas till att återkomma ständigt och lägga ut stora summor pengar. Arbetar man med människor så ska tystnadsplikt, tillit, respekt, ödmjukhet och seriositet vara självklart samt se till individens behov inte till sitt eget.

Jag vill också passa på att rekommendera alla medium som arbetar på Kosmisk Kunskap som är egna företagare eller använder sig av fakturera direkt.

Önskar er alla en fortsatt fin dag!

❤️🙏

Katarina Gustafsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 4 =

Varför tar vissa Medium endast emot kontant betalning och vad innebär det?
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.