Vad händer när vi dör?

Energistödjare december 2022
01/12/2022
Energistödjare för 2023
27/12/2022

Det är nog en fråga alla människor funderar på någon gång i sitt liv. Många tror på ett liv efter döden medans andra tror att allt är över, det blir bara svart. Jag har sedan jag var barn trott att vi reikarneras dvs att vi återföds. Det kändes så rätt i mitt hjärta att tro på reinkarnation. Kanske var det ett hopp att allt inte ska vara slut då.

Jag började i mitten på 90-talet att läsa böcker som jag kom över rörande olika esoteriska ämnen tex psykometri, mm. Jag slukade alla dessa böcker med stort intresse för att hitta min sanning. Jag började gå kurser för Iris Hall som var ett stort och känt medium från England. Hon kom över till Sverige och höll mediumutbildningar. Iris var väldigt duktig i det hon gjorde och vi fick lära oss mycket psykometri och avläsningar. Iris var ett spirituellt medium som arbetade med denna sida och andra sidan. Hon höll stora seanser för hundratals gäster åt gången. Hon var också en väldigt duktig tarotläggare. Vi elever fick öva på varandra under kursgångerna och när någon blivit så duktigt så fick personen hålla seans för oss andra elever. Jag tyckte kurshelgerna var roliga men inte att stå framför en massa människor och hålla seans. Det kändes inte som jag och var inte mitt kall.
Jag funderade också mycket över detta med vad som hände efter vi dött. Levde man vidare på andra sidan med de släktingar och vänner som dött innan? Jag fick lära mig att andra sidan var en plats vi återvände till när vi dog och att de som finns där kommer och besöker oss, deras ättlingar och vänner. Men att de kom ofta kvällstid och på morgonsidan. Kunde du se andarna som kom så sågs de sväva några decimeter ovanför vår mark. Det berodde på att andra sidan låg lite ovanför den här sidan. Jag fick inte ihop allt detta i min huvud och min sanning så jag släppte detta och fokusersde på annat.

Jag tyckte tidigt om att hjälpa andra människor så jag släppte det spiritulistiska och fokuserade på min healing som jag haft med mig under flera år. Jag kom i kontakt med Reiki och lärde mig detta, här kom jag även i kontakt med Solkarina. Jag påbörjade en esoterisk utbildning och fick lära mig så otroligt mycket mer än denna sida och andra sidan. Att det finns flera olika dimensioner och vilka varelser som finns i var å en av dem bl.a. Detta kändes mer rätt i mitt hjärta och närmare min sanning. Hon förklarade att vi människor består av fyra energikroppar, den fysiska kroppen, auran som ligger ca 2-3 cm utanför vår fysiska kropp, en aura som ligger ca 30-40 cm utanför den fysiska kroppen samt en aura som vi kan flytta flera mil bort från oss. Sedan är vi uppbyggda av en själ och ett medvetande. När en människa dör så lämnar medvetandet kroppen och går tillbaka till det stora allmedvetandet, eller kosmos, vissa kallar detta gud. Sedan lämnar själen kroppen och går till kvanfältet eller Akasha som det också kallas för, där all själsenergi och minnesenergi ligger lagrad. Vår fysiska kropp vittrar sönder och bryts ned. Efter att ha lärt mig detta så funderade jag mycket på andra sidan, vad är då det? Där kan ett medium komma i kontakt med minnesenergin från våra nära och kära. Jag förstod då klarare än tidigare att vi lever inte vidare på andra sidan utan vi går tillbaka dit vi kom ifrån. Detta kändes mycket mer rätt för mig. Solkarina är en andlig inspiratör och lärare som arbetat och utbildat människor i över 30 år. Hon är ett modernare medium med en bredare kunskap då hon arbetar med alla de olika dimensionerna.

När min pappa dog i juni i år så kom tankar upp igen kring vad som händer med oss när vi dör. Jag har själv haft en nära döden upplevelse och såg då bara ett starkt ljus som jag drogs emot, åkte tilbaka och inget mer. Jag har läst både i tidningar och böcker om människor som har haft nöradöden-upplevelser. De säger att de mött sina föräldrar, mor- och farföräldrar bla. Jag har funderar mycket på detta, hur kan de komma och möta en släkting som dör?

Jag arbetar dagligen med änglarna i såväl meditation som healing. Jag samtalar med de och ställde denna fråga till änglarna. Det som kom till mig är att när en person är på väg över så tänker den på sina nära och kära som dött å på så vis kommer i kontakt med minnesenergin efter dem. Samt att änglarna som finns runt omkring oss människor för att hjälpa oss, skapar med sitt ljus, lugn, harmoni, kärlek och illusioner av våra nära och kära. Jag frågade varför och fick till svar att det görs för att vi ska känna trygghet när vi passerar över. Det ska ge oss lugn och vi ska uppleva igenkännande för att fortsätta över. För mig kändes detta svar logiskt och rätt på något sätt i mitt hjärta. Hur det helt är och fungerar vet nog ingen till 100 procent utan det är en lärdom vi får den dagen vi dör. Jag tror däremot att det finns människor som kan minnas hur de kom hit och har i sitt minne vad som händer när en människa dör. Det är dessa människor som kan lära ut sin kunskap. Varför behöver vi den? Jag tror att vi människor är skapta till så mycket mer än vi klarar av och gör idag. Vi behöver påminnas för att hitta tillbaka till det vi verkligen ska kunna göra. Idag vet forskningen att vi använder 10-15% av vår hjärnkapacitet, vad ska vi kunna göra med resterande procenten? Det är en annan fundering jag har.

Vad tror du händer och vad är din syn på döden? Kommentera gärna!

❤️🙏

Katarina Gustafsson
Månkristallens Reiki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + sjutton =

Vad händer när vi dör?
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.