Tankens Kraft

Avsnitt 153: A feminine way och kvinnocirklar
24/09/2021
Vägledd Rosenhealingmeditation
25/09/2021

Solen lyser in genom mitt fönster och jag blir glad. Såna här höstdagar gillar jag, lite kalla men solen värmer i lä och i mitt hjärta. Tankar vandrar från solen till allt möjligt och jag försöker hitta ett ämne att skriva om. Vad är viktigt att beröra och lyfta? Tankar? Ja absolut för hur det än är så påverkar våra tankar oss massvis.

Jag hade en kurs för något år sedan som jag kallade “Tankens Kraft” där jag föreläste om just hur tankarna påverkar oss samt att deltagarna fick göra olika övningar. Jag har själv arbetat med tankens kraft i många år för att påverka och förändra situationer jag varit i. Första gången jag minns att jag aktivt arbetade med tanken för att påverka var efter jag blev akut sjuk i min muskelsjukdom. Det var 1996 och precis den här tiden på året som det hände. Jag hamnade på lasarettet med en extrem smärta runt hela bäckenet, och jag kunde inte längre gå utan jag fick en rullstol. Minns den väl, stor, klumpig och trög att rulla och jag tänkte att den var som en gammal skördetröska. Läkarna visste inte alls vad felet var med mig men efter uteslutningsmetoden och tester av olika slag trodde de att jag hade en inflammation runt hela bäckenet och i kotpelaren. När jag legat på lasarettet i två månader och träning i barr inte fungerade så sa min läkare till mig “Katarina du kommer inte att kunna gå något mer i ditt liv”. Vi reagerar alla olika på saker å jag minns att mina tankar direkt startade å jag tänkte för mig själv, “Nej du, aldrig i livet, jag ska visa dig att jag kommer att gå igen”!

Sagt och gjort det började med en tanke och varje morgon så tänkte jag “jag mår bra, jag är frisk” oavsett hur jag mådde och hur jag kände mig psykiskt. Ledde denna tanke till att jag kunde gå igen? Nej det gjorde den inte utan jag började visualisera och jag såg mig själv gå. Men däremot ledde tanken till att jag började må bättre sakta men säkert. Tanken utvecklades och blev “jag mår bra, jag är frisk, jag är smärtfri och jag kan gå” varje morgon. Jag valde att tänka positiva tankar om mig själv för det vi tänker om oss själva säger vi också till oss själva. Tankar är ju också energi som vi sänder ut.Jag valde även att dels ta emot healing men också ge mig själv healing varje dag. Detta blev en rutin som jag skapade med mina tankar varje dag.

Efter två år av sängliggande och sittande hade min kropp minskat smärta och jag kände att jag ville lära mig att gå igen. Sjukgymnasten ville inte ta emot mig då hon ansåg att jag aldrig skulle kunna gå igen och det fanns ingen mening med att försöka träna. Min läkare tyckte att självklart så skulle jag gå prova om jag själv trodde på detta och ville. Hon skrev en remiss eftersom den kunde hon inte neka. Jag möttes på mitt första besök av en sur och grinig sjukgymnast och fick en övning jag inte alls förstod varför jag skulle göra först. Mina tankar snurrade å jag minns att jag tänkte, hur ska jag bemöta detta och henne å fann en lösning. Sjukgymnastiken blev bra även om det var tufft och jobbigt många gånger och framförallt att det gick så långsamt framåt. Jag arbetade mycket med mina tankar, visualiserade mig själv göra övningarna hemma liggandes i min säng och en massa healing varje dag.

Efter flera år klarade jag till slut att gå och hålla någon på armen vilket var ett helt fantastisk resultat. Jag var så glad och lycklig. Under den här tiden hade jag också läst en mängd olika böcker om personlig utveckling, och andliga utveckling. Jag valde att tänka snälla, positiva, uppmuntrande tankar om och till mig själv. Jag kände att jag ville ta bort all nehativitet i mitt liv och slutade titta på nyheter och läsa dags/kvällstidningar. Vad som rapporteras om är ofta mord, misshandel eller annat negativt. Jag valde böcker som kunde utveckla mig och filmer eller serier jag själv vill se. Jag ville mata min hjärna med positivitet för att öka mitt välmående.

Att tanken är stark och kan hjälpa oss i väldigt mycket är helt klar, så är det. När vi börjar träna oss själva att tänka annorlunda får vi också ett annat resultat och agerande. Idag när jag sätter upp mål så ser jag oftast mig själv ha klarat målet och jag använder tanken för att nå mina mål. Jag arbetade mycket med attraktionslagen en period I mitt liv. Då använder man tanken som hjälp att attrahera det man vill ha, mål man vill nå etc. Man sänder ut sin önskan till kosmos – tanken om vad man önskar. Hur man går in i känslan av att ha nått sitt mål/önskan och är i den tills målen är nådda/önskan är uppfylld. Alltså först sänder jag ut tanken till kosmos, sen går in i känslan och till sist når jag målet. Här gäller det att klara av att vara I rätt känsla från början till slut.

Efter en kurs jag gick som heter Shamballa Ljus hos Solkarina, vilken jag verkligen kan rekommendera er alla att gå, så fick jag bla lära mig att se och gå på min livsväg men också att manifestera från mitt hjärta det jag önskar i mitt liv. Denna metod tycker jag är mycket mer effektiv än attraktionslagen och jag använder mig av denna idag istället. Efter jag började med att manifestera från hjärtat upplever jag att saker bara sker och att jag verkligen är på rätt plats i livet och vandrar på min livsväg. Jag gör det jag är här för att göra så att säga. Har jag då släppt tankens kraft? Nej absolut inte!

Tankar är det vi skapar oss själva med och det som är viktigt är att tänka snälla tankar om oss själva. Eftersom dessa kopplas till vår självkänsla och vårt mående bla. Har du tex smärta och tänker varje dag på hur ont du har så låter du dina tankar påverka din smärta negativt. Du talar om för din hjärna att du har ont varje dag och den sänder ut smärtsignaler till din kropp och detta påverkar i sin tur dina celler. Din hjärna tror att du vill ha smärta i din kropp och ger dig det. Du kanske har hört uttrycket “du blir vad du tänker”? Lite så är det och genom att bryta det negativa tänkandet och i detta fall konstaterande av att ha smärta så börjar hjärnan sända ut andra signaler till din kropp. Vi byter ut våra celler en gång per år och forskning har kunnat påvisa att om vi tänker positivt, tex att vi inte har smärta, även om vi har det, så får vi ett bättre mående och friskare celler på ett år. Helt fantastisk kan jag tycka och önskar att vi lärde oss detta i grundskolan!

Så oavsett vilken din problematik är så börja tänk positivt och snällt om dig själv att du klarar utmaningarna du har framför dig så lovar jag att du kommer att se ett annat resultat!

Jag hoppas att du blivit inspirerad till att låta dina tankar påverka dig positivt och att ditt liv framöver kommer att bli så bra det bara kan. Jag önskar dig lycka till!

❤🙏

Katarina Gustafsson
Månkristallens Reiki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 5 =

Tankens Kraft
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.