Tacksamhet är en superkraft

Avsnitt 139: Boken psykometri där man läser själens kunskap
16/06/2021
Livet
20/06/2021

Tacksamhet är en superkraft

Varför är då tacksamhet en superkraft?

Att uppleva tacksamhet är att vara i ett här och nu tillstånd det kan till och med vara ett tillstånd eller en känsla av lycka. En euforisk känsla där du är genuint glad.

När du upplever tacksamhet är du inte i det förflutna med sådant du varit med om. Du vet när du kan få dåligt samvete för något, ångra något, känner dig besviken över något eller ha förväntningar som grusades. För om sanningen ska fram det som berör oss och finns kvar i vårt medvetande i våra tankar och känslor är oftast oförätter. Det är sällen känslan av tacksamhet. Det är därför en superkraft du ska öva att vara i.

När du är i tacksamhet är du fri från bindningar det finns ingenting som håller dig tillbaka. Därför kan tacksamhet också hjälpa dig att inte oroa dig för det som ligger framför dig. Vi kan aldrig ha fullständig kontroll på det som kommer i våra liv eller på de livsval vi gör ibland i ögonblick.

Genom att öva på att vara i en känsla av tacksamhet så blir det automatiskt att man oroar sig mindre.

Människor som skriver tacksamhetsdagbok varje dag gör det för att inte vara i det förflutna och inte heller oroa sig för det som kommer. Att skriva tacksamhetsdagbok hjälper människor att vara mer här och nu.

Detsamma gäller att uttrycka det fysiskt. Att säga tack oftare är ett sätt att uttrycka tacksamhet. Människor uppskattar att du visar uppskattning och ett tack är det enklaste sättet att visa det.

Att välja tacksamhet är därför att medvetet välja en känsla av attityd som du väljer själv. Inga känslor eller erfarenheter som kidnappar dig. Det är lätt att oro flyttar in och bosätter sig inom oss.

Jag har upptäckt genom åren att klassisk japansk Reiki i kombination med meditation hjälper mig att vara i tacksamhet. Därför att när jag känner in inre förnimmelse av att jag mår gott som jag kan göra med Reiki så väcks också känslan av tacksamhet.

Så här kan du göra för att uppleva mer tacksamhet i ditt liv:

  • Sätt dig vid köksbordet.
  • Ta några djupa andetag och var medveten om tillståndet mellan in och utandningen
  • Känn att dina långa djupa andetag skapar en här och nu närvaro hos dig
  • Se dig omkring i rummet du sitter i fortsätt att andas medvetet
  • Känn djupt från ditt inre en tacksamhet för allt du ser
  • Låt tacksamheten uppfylla dig

Detta kan du göra var du än är

  • Hemma
  • I fikarummet på jobbet
  • När du är ute i naturen någonstans
  • I ett rum med människor du verkligen älskar och uppskattar

Vi börjar öva på kända platser och kommer med tiden att lyckas även på okända platser

Negativa känslor kommer att bli ett minne blott

Solkarina Sinnligkunskap®

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem + 5 =

Tacksamhet är en superkraft
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.