Spegla dig i gudinnan Afrodites styrkor

Därför jobbar vi inte på spålinjer
07/04/2023
Gudinnan Hathor
15/06/2023

Den grekiska gudinnan Afrodite är en av mina favoritgudinnor som har inspirerat mig mycket i mitt arbete med att få kvinnor att återupptäcka sin egen skönhet.

Hon är kärlekens, lusten och skönhetens gudinna. Hennes önskan för dig är att du ska manifestera alla de egenskaper som står för livslust, passion och skönhet.

När jag har jobbat med hennes energier så känner jag tydligt av hennes balans i maskulin och feminin energi. Även då hon framställs som väldigt feminin i sina energier så känner jag väldigt mycket av hennes maskulina energier som tillexempel att få saker gjorda men med en tydlig mjukhet.

Hon är ju fullkomlig kvinnlig och enligt myten hade hon en gördel som kunde få vem som helst förälskad i henne. 

Många av oss tycker att det är svårt att ge fullt uttryck för våra feminina energier. Det kan betyda att vi undertrycker en stor del av oss själva i sanning och inte tillåter vår inre gudinna att leva fullt ut.

Tyvärr har det varit så att det på något vis har varit fint att jobba mycket och prestera. Istället för att ge sig själv tid att stanna upp och känna in våra behov. Vilket har lett till att många har för lite tid till att ta hand om sig själva och uppmärksamma sina behov.

Då blir det också lätt att energin bara räcker till för alla ”måsten” och det som Afrodite förespråkar tyvärr får stryka på foten. 

Jag skrev för några år sedan om Afrodites spadag. En dag om att bara ta hand om sig själv och skapa en balans. Vi kanske inte alltid har tid att ta en hel dag för att ta hand om oss själva. Men att smyga in de där små stunderna varje dag kan skänka så mycket frid och balans till vår inre gudinna. Att bara stanna upp och djupandas någon minut. Att ta sig tid att tillexempel smörja in oss med någon härlig olja med eteriska oljor som passar oss för dagen efter duschen samtidigt som vi tänker positiva tankar om vår kropp.

 

Den feminina energin står ju för att vara till skillnad från den maskulina energin som står för att göra. Självklart behöver vi balans mellan dessa, men om du är ärlig så handlar nog din dag mer om att göra än att vara. Så hur kan du vara mjuk och tillåtande om dig själv och ta hand om dig på allra bästa sätt?

 

Afrodite vill ju att vi ska leva ut och älska vår kvinnlighet och att vi ska älska våra kroppar precis som de är här och nu. Det är ju så viktigt att se bortom alla bilder med filter på sociala medier och istället hylla vår feminina kropp med alla dess former som vi har fått till skänks.

Tacka din kropp för hur väl den fungerar och att den är så fantastisk som den är. Lär känna din kropp och dess behov på riktigt. Stanna upp och lägg händerna på ditt hjärta och fråga din kropp vad den behöver från dig just nu. Kanske får du inte känslan de första gångerna. Men att du stannar upp och lägger fokus inåt på dina behov får dig att ta ett stort kliv mot att leva din inre gudinna. Precis efter Afrodites önskan för dig.

Livet är så fullt av skönhet och passion på alla nivåer. Kom ihåg att du är en gudomlig varelse och du behöver inte ha dåligt samvete eller be om ursäkt för den du i sanning är. Utan ta istället reda på vad du verkligen önskar för dig själv och ditt liv och agera mot det. Att hålla dig själv tillbaka håller dig också tillbaka från att leva och verka i hela din gudinneprakt.

Våga ta plats, lev ut din kvinnlighet. Dansa som att ingen ser dig och våga synas. Använd färger som får dig att må bra och sticka ut. Du är värd att leva ditt liv i inre och yttre skönhet och kom ihåg att du förtjänar att känna passion i varje ögonblick och i varje del av ditt liv.

Tillåt Afrodite att skänka dig ny livslust, passion och tillåt det att ta dig till nya insikter och höjder i ditt liv.

Bejaka din kvinnlighet, din sensualitet och sexualitet. Smycka dig på olika sätt, njut av din kropp som du har fått till skänks i detta liv. Blomma ut och använd dig av färger, former, dofter och smycken som framhäver den du i kärlek är. Lev ut din inre gudinna även på utsidan.

 

När du arbetar med Afrodites energier så kan du med fördel använda dig av stark cerise och varma röda nyanser. Även kristallen rodokrosit kan vara till hjälp att öka ditt egenvärde.

 

Så om vi sammanfattar Afodites spegling: Lär känna dig själv, dina behov och din kropps behov. Älska din kropp precis som den är, här och nu. Njut av livet, maten, kroppen, dofter och tyget du känner mot din hud.

Tillåt dig själv att leva din feminina energi, att bara få vara utan att ge dig själv dåligt samvete. Tillåt din mjuka sida att omfamna dig själv och andra och tillåt även passionen och lättheten i ditt liv.

 

Du är vacker!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 − 1 =

Spegla dig i gudinnan Afrodites styrkor
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.