Självsnäll?

Gudinnornas fantastiska värld
05/05/2022
Personlig utveckling med feminin kraft
20/05/2022

Hur snäll är du emot dig själv?

Det finns stunder när du kanske behöver vara extra snäll emot dig själv.  Inte motivera dig med hårda ord, höga krav och förväntningar, kanske från dig själv, andra människor eller samhället om hur du ska göra eller vara. Du ska lyssna på dig själv och din kropp. Självdisciplin kan visst vara bra men om du  straffar dig själv med hårda ord när du gör “fel” så tappar du nog ganska snabbt motivationen till hållbara vanor. Det kan skapa dålig självkänsla, självförtroende och skapa inre stress istället för motivera dig. Förändringarna vill du ju fortsätta med och att det ska kännas bra.

Självsnällhet växer ur din medkänsla för dig själv. Det handlar om att hjälpa sig själv att må bra. Att ha kraft att leva det liv du vill leva utifrån de förutsättningar du har. Det är något som vi alla behöver öva på. Den lilla inre kritikern ger sig till känna och tar över ibland. Det är då du inte är snäll emot dig själv och tänker sämre tankar om dig själv. Tex, du kan bättre, du duger inte, varför gjorde du så osv. Det är ok att känna så ibland, jag ger mig själv tillåtelse att känna så. Det är jobbigt nu, det är mänskligt att känna så. Men stanna inte i den känslan för länge. Försök då att hitta en annan väg ur det. Det kan vara ett mantra/affirmation som lyfter dig bort från de destruktiva tankarna. Tex  jag är värdefull, jag är bra på det jag gör och hur jag gör det, jag är kärlek, jag tror på mig själv och gör det som är bra för mig osv. Varför inte sätta en lapp på badrumsspegeln med en positiv text  som påminnelse om att du är bra som du är, du gör det du önskar utifrån situationen, du är värdefull och duger utmärkt som du är.

I vårat samhälle så är mycket byggt på att vi ska prestera och värderas utifrån det, vilket gör denna ekvation svår. Kan du vara snäll emot dig själv och vara medveten om att du ska måna om dig själv och ditt mående så tror jag att du klarar dig bättre i detta prestationssamhälle. Du behöver inte vara alla andra till lags utan den viktigaste personen som ska må bra, få medkänsla och empati det är DU.

 

www.karinholm.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fem =

Självsnäll?
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.