Relationer

Tarotvägledning vecka 47
21/11/2021
Änglabudskap vecka 47
22/11/2021

Sitter och tittar på “Så mycket bättre” och blir givetvis tagen av när Thomas Stenström ska tolka en låt av Viktor Noréns band Sugerplum Fairy. Trummisen i bandet, Kristoffer Gidelund, gick bort i cancer vid 29 års ålder så det blir väldigt emotionellt för Viktor. Det berörde mig och mitt hjärta! Självklart börjar mina egna minnen komma upp på släkt och vänner som lämnat jordelivet och tårarna rinner sakta ner för mina kinder. Jag börjar tänka på alla relationer jag har i mitt liv idag till föräldrar, syskon, barn, barnbarn, vänner och kollegor. Vi vet ju inte vart livet för oss eller vad som komma skall, så hur och vad kan jag göra för att mina relationer ska bli så bra som möjligt? Har DU tänkt på det någon gång?

När jag var yngre så minns jag att jag kunde känna i vissa relationer att jag var den som alltid fick höra av mig och min vän aldrig gjorde det. Hade funderingar på varför det var så och minns att jag tänkte att just den vännen kanske inte tycker att min vänskap är viktigt, bra eller rolig. Det gjorde att jag började tveka på om jag skulle höra av mig för min vän kanske inte ville det. Jag började tänka att är man vänner ska båda höra av sig lika mycket, men istället för att prata med min vän och fråga valde jag att tro på mina egna tankar och det slutade med att relationen rann ut i sanden för att jag slutade höra av mig. Det tror jag många kan känna igen sig i, relationer som rinner ut i sanden av olika anledningar.

Livet går vidare och vi förändras. När vi arbetar med vårt inre och med personlig utveckling så växer vi som människor på många olika sätt. Det gör vi också i våra relationer. Ni har säkert hört “vi växte ifrån varandra” och absolut kan man växa ifrån varandra i livet när man arbetar med sig själv eller utvecklar nya intressen som den andra inte alls är intresserad av. Man hittar nya vänner med samma intresse där man kan utvecklas ännu mer. Man kan även växa och utvecklas tillsammans genom åren och komma ännu närmare varandra. Vårt liv består av många relationer av olika slag med olika roller. Som kvinna kan jag vara vän, mamma, mormor, farmor, hustru ja ni förstår vad jag menar. Alla relationer vi har ger oss olika och i vissa relationer kanske vi får mer än vi ger och tvärtom i andra. Oavsett så utvecklas vi av de alla.

Hur som helst så var det nog för ca tre år sedan på en utbildning med Solkarina som hon pratade om relationer av olika slag och då säger hon “vi är själva ansvariga för att ha så bra reltaion som möjligt” typ nått sånt. Då väcktes nått inom mig och jag började fundera. Tänkte mycket på de gamla relationerna med vänner som runnit ut i sanden. Jag insåg att jag tänkte utifrån rädsla och mitt ego då och inte alls på den andra personen. Inte på personens behov, känslor eller mående utan på mig själv. Min rädsla att eventuellt bli ratad som vän eller partner. Vi har alla olika behov av vänner, familj och partner etc. Idag är detta mer tydligt och klarare för mig och jag är tacksam över att kunna se detta. Jag är också otroligt glad och tacksam över alla relationer jag har på olika plan. Även om jag inte träffar vissa av mina vänner ofta, så när vi väl ses tar jag vara på den tiden och vi skapar ett nytt fint minne tillsammans. För någon månad sen var jag ute och åt med mina gamla barndomskamrater. Att träffa dem betyder mycket för mig, vi har varit vänner sen barnsben och har många fina minnen tillsammans. Även om våra vägar har gått från varandra i livet möts vi då och då vilket jag tycker är fint. Vi hör inte av oss så ofta till varandra men vänskapen finns i våra hjärtan. Jag är tacksam över att den aldrig runnit ut i sanden utan att vi har haft våra dörrar öppna för varandra oavsett vad som hänt i våra liv! Detta är en del av livet att människor kommer in och människor försvinner ur våra liv. Vissa lämnar stora avtryck och lärdomar andra mindre, så är det.

Men för att återgå till vad jag kan göra för att mina relationer blir så bra som möjligt och mitt ansvar i det hela. Vi har ju alla detta ansvar och vill vi hålla relationen vid liv så gör vi det. Tycker jag att personen är viktig för mig av olika anledningar håller jag kontakt. I vissa relationer är det jag som hör av mig mest och i andra mina vänner. Det är helt okej. Har du många relationer som runnit ut i sanden och hur har du sett på varför det skedde?

Det jag vill säga er är att vårda era relationer så mycket ni kan för ni vet aldrig när de tar slut. Tänk också på hur du är mot den andre och hur ett samtal eller hur en träff avslutas. Att vara vänlig och kärleksfull är för mig viktigt för att skapa så bra och sunda relationer som möjligt. Tror ingen önskar att säga något dumt eller elakt till någon i ett samtal eller möte då det kan vara det sista du sagt till personen. Olyckor kan komma snabbt och även sjukdomar så ta till vara på alla dina relationer och vårda de väl. Jag väljer att lära vidare det jag lärt mig, att du är ansvarig för att du har så bra relationer som möjligt.

Släpp tankar på om hur en relation ska hållas vid liv och håll den vid liv för att den är viktig och bra för dig. Jag tror att din vän blir lika glad varje gång du hör av dig och uppskattar att du gör det. Jag vet att jag blir det när mina vänner hör av sig till mig!

Med detta önskar jag er alla en underbar kärleksfull vecka fylld med gamla och nya relationer av olika slag!

❤🙏

Katarina Gustafsson
Månkristallens Reiki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 4 =

Relationer
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.