Min Yogaresa

Reiki – en fanstastisk metod
18/07/2021
Änglabudskap vecka 29
20/07/2021
Visa alla

Jag har en snabb personlighet och när jag blev utbränd och sjukskriven för drygt 20 år sedan skulle jag prova Yoga. Det var ju så bra sa man.

Jag tyckte det var urtrist. Långsamt, segt och gav ingen energi (!).

Efter min rehabilitering tränade jag andra varianter som gympa, gym, pilates mm och lade idén om yoga åt sidan.

 

För fem år sedan bestämde jag mig på sommaren att jag och maken skulle ge yogan en chans till. Vi köpte billiga yogamattor och på landstället vi hyrt satte vi på ”Yoga with Adriene” på Youtube i paddan och började kravla och stånka på gräsmattan. Vi körde varje dag på semestern och fastnade helt. Jag tror jag hade nått den mogna åldern att jag insåg att detta var bra för mina muskler, leder och mitt sinne.

 

På hösten bokade vi oss på en terminskurs på ett träningsställe och hamnade hos underbara Elin, en inspirerande och fartfylld yogalärare. Vi var fortfarande stela som cementblock i början men oj vad bra det blev. Vi utvecklades hos henne under flera år och började samtidigt snegla mot att åka till Indien på ett yogaretreat. Under denna tid utbildade jag mig även i Reiki Ryoho och annan andlig utveckling. Yogan satte igång ett intresse som jag haft länge men inte tagit tag i. Jag förstod också att yoga är ingen träningsform, det är en disciplin, ett sätt att leva och innefattar mycket mer än positioner.

 

Vi provade flera former av yoga som Vinyasa, Hatha, Yin, Kundalin . Vi provade andra lärare och vissa var tråkiga, andra var bra. Vi började se vilka som verkligen kunde sin sak och de som blivit snabbutbildade via sin gymkedja.

 

I februari 2018 gjorde vi en helt fantastisk resa. Vi åkte till Nepal i några dagar och därefter till Rishikesh, the yoga capital of the world. Nepal blev vi helt kära i, vi gick på vandringar och alla vi passerade i det vackra landskapet gjorde gosho och sa Namaste.

 

När vi åkte till Rishikesh blev vi väl omhändertagna. I varje hörn av staden fanns en yogaskola eller en meditationslärare. Vi körde hårt flera timmar om dagen med Hatha innan frukost, lunchföreläsningar och långt yogapass på eftermiddagen. Vi doppade fötterna i heliga floden Gagnes uppe i bergen där vattnet var rent och vi mediterade i en känd grotta där en annan meditationguru hade suttit i åratal. Resan avslutades med Taj Mahal och Agra och resan var en jätteupplevelse som vi ofta pratar om än idag.

 

När vi kom hem blev det svårt att upprätthålla träningen för vi saknade vår huvudyogalärare från Rishikesh jättemycket. Han kunde ju otroligt mycket och då Elin slutat pga graviditet fick vi inte samma känsla med andra yogalärare. Vi testade fler via youtube men få föll oss i smaken. Vi hade blivit bortskämda. Jag fick problem med ryggen och fick köra annan träning i ett år, maken började spela badminton. Jag körde mina egna yogapass till slut. Det fungerade bättre för mig och jag kunde välja min musik och jag mediterade innan eller efter passet.

Jag fick lite senare problem med mina höfter och insåg att Yin Yoga var grejen. Jag tog tag i yogan igen och idag är jag utbildad Yin Yogalärare. Jag praktiserar den varianten varje dag och då håller jag mina höfter i shack. Jag kör ett Yoga with Adriene pass ibland, eller mitt egna Vinyasapass,  vi är tillbaka på mattan jag och maken för att köra tills vi trillar av pinn. Vi längtar tillbaka till Rishikesh och vi har vänner som kontaktar oss regelbundet och vill att vi kommer tillbaka efter att pandemin tillåter. Det får vi se, om vi en dag återvänder till Yogans huvudstad och hjärta.

http://www.unfoldedmind.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 + fjorton =