MediReiki® vid livets slut.

Följer du modet eller följer modet dig?
02/06/2022
Möt ditt vackra jag
15/06/2022

MediReiki® vid livets slut är en ny erfarenhet för mig, speciellt tiden inför och vid dödsögonblicket. Jag har under några veckor besökt min far kontinuerligt och har i samtalet med honom även gett MediReiki®. Igår blev han körd med ambulans till sjukhuset på förmiddagen från äldreboendet. Han kom in till akuten och vidare till Geriatriska kliniken på Nyköpings Lasarett. Där kände personalen igen vår pappa och oss anhöriga då han legat där tidigare. Vi fick ett helt fantastisk bemötande av all personal där inne. Sjuksköterskorna var tydliga, förklarade vad som händer med vår fysiska kropp när den stänger ned och gav oss olika broschyrer kring palliativ vård samt vad vi behöver tänka på efter. De fanns för pappa och såg till att han inte hade någon smärta och att han hade det så bra som möjligt in i det sista. De fanns även för oss anhöriga på ett väldigt tryggt och fint sätt.

Jag satt under eftermiddagen och pratade samt gav min Pappa MediReiki® och jag upplevde att han blev lugnare av det. Jag höll mina händer på hans ena axel och arm. Ibland la jag handen på hans panna och då upplevde både jag och min mamma att han blev lugnare. Mamma höll sin hand då och då på hans panna och jag kunde se att det lugnade honom. Jag började kika i broschyrerna vi fått och i den ena stod det bla “lägg gärna händerna på personens kropp, då frisätts oxytocinet”. Detta är så intressant eftersom när jag ger MediReiki® så händer just detta och att oxytocinet som också kallas “måbrahormonet” gör att en person efter ha fått en MediReiki®session mår mycket bättre. Det stod också att man skulle hålla handen på pannan och gärna massera den om man upplevde oro i den döende. Precis vad jag hade gjort, sänt MediReiki® in genom pannan till min Pappa och mamma höll sin hand på hans panna då och då. När man ger MediReiki® fysiskt och har lärt sig grunderna ordentligt, att vara i flödet och lita och följa Reikin så flyttar sig händerna till den del på kroppen där Reiki behövs. I detta fall var det i min Pappas panna.

När jag utbildade mig till MediReiki®Assistent så fick jag mycket kunskap om MediReiki® vid livets slutskede. Vi fick bla se en film om vad som händer med kroppen ur ett Holistiskt synsätt. Hur våra sju chakran stänger ned ett efter ett och vad som då händer med vår fysiska kropp. Chakrana börjar stänga ned från vårt baschakra och fortsätter uppåt. En intressant iakttagelse jag gjorde inatt var när sjuksköterskan kom in ca 20 min innan Pappa dog och tittade på honom å sa “ja nu har det börjat sjunka in” och jag upplevde att han tittade på Pappas panna. Detta fick mig att fundera på de två sista chakrana, pann- och kronchakrat. De är båda kopplade till det andliga på olika sätt. Jag sände MediReiki® in i pannan, mamma la sin hand på hans panna och sen läste vi om just detta med pannan, som jag skrev om tidigare. Jag fick en känsla av att vi fysiskt behöver beröra pannchakrat för att hjälpa till vid övergången. Det sista som stänger ned är kronchakrat och det är ju där vi ska gå ut när vi lämnar vår fysiska kropp.

Det händer olika saker med vår fysiska kropp när den stänger ned bla så fryser man otroligt, en extrem värme följer och sedan skakningar i kroppen. Jag såg allt detta igår, Pappa hade en temp på 34 grader som senare gick upp till över 37 grader och hur hans kropp rörde sig orytmiskt då och då. Jag rekommenderar er alla att se filmen “What happens at the time of death” -https://youtu.be/fz6KktbCkn0

Vår fysiska kropp är konstruerad på ett otroligt fascinerande sätt och jag är övertygad om att vi kan använda den till mycket mer än vad vi gör idag. Jag tror vi alla ska kunna använda den till andligt arbete på ett mer avancerat sätt men vi har inte kommit dit än. Idag är det en viss procent av befolkningen som gör det men ett fåtal som förstår det dimensionella. Tror dock att vi alla har mycket kvar att lära.

Mina erfarenheter av att ge MediReiki® i livets slutskede har gett mig en övertygelse om hur den hjälper till vid övergången samt lugnar och smärtlindrar. Jag är så tacksam över att jag lärt mig MediReiki® och kunnat vara med och hjälpa min Pappa på detta sätt in i det sista. När han tog sitt sista andetag och hjärtat stannat så infann sig ett stort lugn och frid. Det var så vackert och kändes över hela avdelningen då vi gick ut och satte oss i matsalen. Det var så tyst, precis som om tiden stod stilla.

Fantastisk hur jag kunde stötta min Pappa in i det sista med MediReiki® samtidigt som den traditionella vården gjorde det de kan bäst, medicinera, finnas där för honom och oss anhöriga.

Ett stort varmt tack till All personal vid Geriatriska Kliniken, Nyköpings lasarett, All personal vid Avd Hällen, Björntorps Äldreboende, och till mina kollegor som sände Reiki till min Pappa i slutskedet.

“Nu är gammelmorfar en stjärna på himlen och han följer oss var vi än är och vi kan gå ut och titta upp på honom när vi vill”

❤️🙏

Katarina Gustafsson
Månkristallens Reiki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 + ett =

MediReiki® vid livets slut.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.