MediReiki® och smärta

Änglabudskap Vecka 46
15/11/2021
Hantera intryck och känslor i vardagen
16/11/2021

Solkarina Sinnligkunskap®

Vad är Reiki Ryoho

Vad är MediReiki®

Att arbeta med smärta i kroppen går utmärkt med MediReiki® under utbildningen får du lära dig hur du ska tänka och var du ska hålla händerna vid smärta. Smärta är ju bara en signal till hjärnan att något är galet i kroppen. Det finns naturligtvis många olika sorters smärta men ofta när det är smärta i kroppen så är det never som trycker på, eller att det på annat sätt är en cirkulation i kroppen som är hämmad.

Det blir då ett tryck på nerver som skapar smärtan. Att känna smärta är en sorts skyddsmekanism som kroppen har när någon del av kroppen riskerar att skadas. På det sättet är smärta en viktig skyddsmekanism i kroppen. När vi uppfattar smärta i kroppen så kommer vi att göra vad vi kan för att slippa smärtan.

När vi tar smärtlindring i form av medicin så kan smärtan försvinna för en stund så vi slipper uppleva den. Det gör att kroppen och sinnena får vila. Men smärta är ett symtom på att något är fel i kroppen och att något inte stämmer. Vår kropp uppfattar en skada i kroppen och det är då den signalerar smärta. Det kan vara skador på nerver men oftast tryck på nerver som orsaker smärta.

Det är därför avslappning i kroppen, kroppsmedvetenhet som du får med MediReiki® hjälper dig att lindra smärtan. I vissa fall har den helt upphört. Nociceptiv smärta är en typ av vävnads-smärta som ofta upplevs när vävnad är skada men också vid olika sjukdomstillstånd som reumatism, gikt, artros, bensår mm.

En elev till mig som arbetar som sjuksköterska gav under arbetstid klassisk japansk Reiki till ett bensår de kunde på avdelningen konstatera att bensåren hon gett klassisk japansk Reiki läkte snabbare än för sjuksköterskor som inte kunde KJR. Studier har visat att personer med fibromyalgi har förändringar i vävnadens muskelstruktur vilket kan leda till smärta.

Jag tycker personligen man ska behandla så mycket smärta som möjligt med MediReiki® och även arbeta med att ge sig själv. Börja se holistiskt på sitt liv och kanske göra beteendeförändringar både i det sociala nätverket, tankar och känslor. Det är bra att det finns piller och medicin men för de allra flesta ska det vara tillfälligt och inte kroniskt.

Jag har flertalet elever som fått smärtreducering eller att smärtan helt försvunnit bara några dagar efter att man börjar med djupavslappningen som egenbehandling med klassisk japansk Reiki & MediReiki® ger.

En annan elev som plågats i 20 år av smärtsamt eksem på händer och armar var helt fri efter 5 månader. Det finns många faktorer till smärta så det går förstås inte att säga vad som påverkar just din smärta.

Men att införa ett holistiskt tankesätt som MediReiki® ger då MediReiki® inte har begräsningar eller ”alternativa” mentala förklaringar. MediReiki® hjälper dig genom regelbunden användning att börja lyssna på dig själv, förändra negativa beteende mönster som skapar smärta, hjälper kroppen att slappna av på djupet. För den psykologiska aspekten av smärta där man lider känslomässigt och mentalt är MediReiki® mycket effektivt då vi fokuserar på de platser där den psykologiska smärtan startar.

När vi arbetar på det sättet i MediReiki® så släpper stress i kroppen med alla stresshormoner och istället startar det upp oxytocin produktion och må bra hormoner. Det gör att kroppen börjar fungera mer balanserat genom att de funktioner som hämmas när stressorer aktiveras de minskar och upphör när vi ger och får MediReiki®

Hos MediReiki® assistenter kan du får olika typer av MediReiki® behandlingar beroende på hur smärtkänslig du är. Det jag har sett ger resultat vid smärta är just den unika kunskapen som en MediReiki® assistent har och förståelse för Reiki Ryoho.

Solkarina grundare av MediReiki®

Här hittar du beskrivning på Reiki Ryoho

Vad är MediReiki®

Solkarina Sinnligkunskap®

Boka Reikikurs

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex + sexton =

MediReiki® och smärta
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.