Vill du lära dig MediReiki® en holistisk själavårdande metod

MediReiki®Assistent – Vad är det?
24/05/2022
MediReiki®️ för den egna familjens bästa
26/05/2022

Inom vilka områden kan du arbeta med MediReiki® läs mer här

Nu finns möjlighet att utbilda sig i en holistisk metod för att stödja människor under perioder av livet. MediReiki® är en metod där vi genom motiverande samtal, MediReiki®, berörings-tekniker kan stödja människor i olika tillfällen i livet genom avtal och en behandlingsplan. I MediReiki® är samtalet och bemötandet lika viktigt som själva MediReiki® behandlingarna du får.

Utbildningen är indelad i 3 block där vi går igenom olika metoder för att arbeta med MediReiki® i den evidensbaserade vården och omsorgen.

Följande går vi igenom:

 • Hur du håller det perfekta samtalet med en klient
 • Olika tekniker för fysisk beröring
 • Hur du skriver avtal och kontrakt och utarbetar en vårdplan för klienterna
 • Identifierar behov hos klienten.
 • Vägleda genom mindfulness, närvaro-övningar och sätta rätt förväntningar på din klient.
 • Hur du praktiskt agerar och använder MediReiki® i vård-sammanhang, på avdelningar, under operationer, vid vårdbesök av olika slag för att vara ett komplement till läkare och övrig vårdpersonal. Du är en assistent till din klient vid dessa tillfällen.
 • Grunderna i motiverande samtal
 • Kursen innehåller föreläsningar tex. Skillnad på holistisk medicin, evidensbaserad medicin och traditionell medicin
 • Hur kroppen fungerar vid stress kontra avslappning
 • Projekt-arbete för att praktiskt lära dig metoderna att stödja en människa med MediReiki® och motiverande samtal.
 • Hur du föreläser
 • Sorg, trauma och förlust hantering
 • Etik, attityder och förhållningssätt i mötet med människor
 • Friskvård och att arbeta på företag med MediReiki®
 • Arbeta med barn i skolan och på arbetsplatser
 • Metoden tar hänsyn till kropp och själ hos varje enskild människa utan värderingar från omvärlden.

Kursen är uppdelad i 3 block med hemövningar. Förkunskaper är steg 1 och 2 i klassisk japansk Reiki & Reiki Ryoho. Du får inloggning till plattformen där du hittar övningar, inspelningar och föreläsningar inom olika områden där du kan praktisera MediReiki®. Du får tillgång till tidigare kursers föreläsningar och som MediReiki® assistenter gjort. Vi har också regelbundna träffar varje år via ZOOM för att uppdatera kunskaper och dela erfarenheter.

Kostnad för hela kursen är 7500 kr. De tre blocken är uppdelade på 3 helger via ZOOM.

MediReiki® utövare, själavårdare och assistenter i Sverige hittar du här du kan boka dem genom att ta direkt kontakt med någon av dem. De arbetar både fysiskt på plats med att ge MediReiki® samt även med samtal via telefon.

Så säger elever som gått utbildningen

Jag har fått nya verktyg och övningar under MediReiki® utbildningen som har gett mig en djupare insikt i MediReiki® och nycklar till att hålla medvetna samtal med mina klienter. Jag har fått ett mer professionellt holistiskt synsätt.

MediReiki® sätter människan i fokus och jag känner mig trygg i att kunna göra det i mötet med mina klienter.

Katarina Gustafsson Reikilärare

Nu är jag klar med min Medireiki®assistent utbildning. Jag är så glad att jag gått denna utbildning. Dels har jag fått ut mycket av den som jag kan använda i mitt eget utövande av Medireiki® i mina telefonsessioner som ibland kan handla om smärtlindring, stressreducering eller stöd i den personliga utvecklingen. Jag kan se att våra övningar på samtalsteknik och bemötande av olika människor är mycket värdefullt som kan användas även i vardagen.

*****************

Vi har fått lära oss hur vi kan använda Medireiki® ute i samhället rent praktisk.

Det är ju ett mycket brett område som vi kan arbeta med allt ifrån att som medmänniska och Medireiki®utövare bistå med lugn och stöd vid vård i livets slutskeende både till den döende och dess   anhöriga. Till att arbeta med friskvård på ett företag för att förebygga ohälsa. Vi kan även följa med vid tandläkarbesök eller i samband med operation eller rättegång mm. Där vi kan fungera som stöd och förmedla lugn.

Ann-Sofi Reikilärare

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − 6 =

Vill du lära dig MediReiki® en holistisk själavårdande metod
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.