Kroppen ville att jag skulle utbilda mig till Yinyogalärare- och det gjorde jag!

Byggare Bob frågor istället för affirmationer?
22/04/2021
Din inre tankesmedja jobbar utan att du behöver hjälpa till!
22/04/2021
Visa alla

Hur kommer det sig, jag som aldrig tänkt på Yogalärare? Yoga har jag praktiserat regelbundet i många år, varit i Indien på yogaretreat men lärare, nä så smidig är jag ju inte. Men ibland är ens vägar outgrundliga. Detta hände mig, häng på här:

Jag har haft problem med mina höfter i dryga 1,5 år, framförallt den vänstra. Jag har vaknat på nätterna av smärta, gjorde ont när jag ligger på sidan. Jag gick till flera naprapater som haft olika teorier och till slut uppsökte jag läkare. Man på att jag hade trokanterbursit, det vill säga inflammation i slemsäcken som sitter i höften. Det är vanligt hos kvinnor i medelåldern och man kan få det till exempel om man överansträngt sig eller suttit fel en längre tid. Jag vet inte varför jag åkte på det men kanske för jag slarvsuttit på kontorsstolen. Jag fick en kortisonspruta men det blev inte helt bra, bara lite bättre.

Nu var jag desperat, jag sov dåligt och såg inga utvägar. Ska det vara så här resten av mitt liv? Blir det värre när jag promenerar? När jag tränar enligt mina program jag fått, är det vissa övningar som orsakar detta? Frågorna var många. Min make påminde mig att jag kunde ju fråga min kropp vad den tyckte?

Att fråga kroppen kan ju låta konstigt men kroppen sitter ju på massor av information och det finns en teknik där jag frågar ja/nej frågor och min kropp “svarar” muskelmässigt på dessa. Efter säkert 30 frågor kom vi fram till: Yin Yoga är min grej och jag ska varje dag träna detta. Jag kan promenera, men inte stolpa på, utan mer lätt och spatserande. Jag ska träna men inte med övningar som för benet bakåt och slutligen, det kommer ta tid att läka.

Glad i hågen så galopperade jag iväg och anmälde mig till en utbildning till att bli Yin Yoga lärare. All ledig tid ägnade jag åt denna on-line utbildning som var helt fantastiskt bra. Jag körde dagliga pass, promenerade långsamt och tränade enligt de svar jag fått från kroppen. Några veckor senare är jag nästan helt läkt. Jag känner av ca 5% av höften när jag ligger på sidan cirka var tredje natt men inte så jag vaknar av det. Så tack kroppen för dina svar, du hade som vanligt helt rätt! Och förlåt mig för att jag inte frågade dig tidigare, jag hade glömt att jag kunde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × ett =