Kopplade känslor till tidigare upplevelser

Kanaliserade recept
28/06/2021
Änglarnas budskap vecka 26
28/06/2021
Visa alla

Jag jobbar bland annat med metoden Emotion Code (se kort beskrivning längre ned) och som Coach. I dessa metoder så arbetar man mycket med känslor hos klienten/kunden. Det är ju känslolivet som påverkar en stor del av hur vi mår, då tankar kopplas till en känsla som sen sprider sig i kroppen och matar tillbaka tankar. Det kan bli total rundgång om man inte har kontroll på dessa.

 

Man kan jobba med tankar som föder en känsla men också utifrån känslan som föder vissa tankar. Det beror lite på. Då jag även jobbat mycket med mina egna känslor så har jag sett ett mönster. Jag kan vara i en helt ny situation som jag aldrig ställts inför och få känslor av, låt oss säga obehag. Jag påverkas och känner igen känslorna, men situationen är ju helt ny. Jag, tillsammans med min make Göran Poshman (läs mer om honom på Unfoldedmind.se) kom på att känslor är kopplade till varandra och att en ny situation kan trigga gamla känsloyttringar som jag hade för en helt annan jobbig situation för flera år sedan. Vi kallar dem känslokluster. Det är därför jag ”känner igen” dem, jag påverkas på samma sätt.

För känslorna ligger i samma område som den tidigare händelsen, även om den var en helt annan. Så kroppen sänder signaler utifrån tankarna till samma ”ställe” och vi reagerar på samma sätt, får samma upplevelse, som om det bara finns ett antal känslor som ger bara ett antal upplevelser. Det viktiga är att identifiera varför man kan reagera mycket kraftigt på en händelse som inte alls är en sådan stor sak. Det kan vara för att den påminner känslomässigt på samma sätt som den riktigt hemska saken som hände dig för massor av år sedan.

Jag tar ett kundexempel. Kunden Lisa genomgår en jobbig process på sitt arbete och efter stor tvekan säger hon upp sig. Då hon inte varit där så länge får hon dåligt samvete under tiden hon bestämmer sig, hon börjar tvivla på sig själv och känner sig utlämnad och utsatt.

Att säga upp sig går emot hennes värderingar men hon vet längst inne att hon väljer rätt, för sin hälsas skull.  Trots detta så velar hon fram och tillbaka om hon gjort rätt ändå och söker stöd hos vänner för att få hjälp med sina känslor.  Hon är helt klart utanför sin så kallade comfort zone. Hon mår till slut dåligt över processen som drar ut på tiden och blir låg och tar hjälp av mig.

Vi reder ut trådarna och kommer på att hennes känslor känns igen utifrån en annan utsatthet hon hade för 15 år sedan. Situationen var att hon blev kraftigt ifrågasatt och utsatt för mobbing på hennes dåvarande arbete. Det var kopplingen till utsattheten som skapade samma känslor i henne nu som för 15 år sedan även om det var ett helt annat läge. När vi kommit på att det var just utsatthet som var hennes trigger kunde vi jobba vidare med att hantera den i nuvarande situation. Men ofta vet du inte varför du reagerar så kraftigt på något.

Så betänk nästa gång du undrar varför du får en stark reaktion, känner du igen känslan från en tidigare händelse? Vad är det gemensamma i den och den du har idag?

 

Emotion Code är en teknik för att släppa känslor som du lagrat i din kropp. Om du inte processar dina känslor så fastnar de och kan skapa smärta och obehag samt vara tunga att bära på. Läs mer om metoden på www.kosmiskkunskap.se/metoder.

Unfolded Mind

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =