Tillbaka till mig

Personlig utveckling med änglarnas egenskaper
20/06/2021
Fantasi eller verklighet
22/06/2021
Visa alla

Jag har nyligen varit i en situation där mitt ego, dvs rösten i mitt huvud, fick total panik.  Jag har behövt ta beslut som känts otroligt obekväma för min identitet. Den jag tror jag är. Det har hur man än vänder och vrider på det varit helt rätt beslut. Jag tog det denna gång i rätt tid, jag drog inte ut på det och vände och vred på mig själv ut-och-in för att vara lojal, beskedlig och tänka på andra mer än mig själv.

Men egot har försökt med all kraft att få mig tillbaka i mitt gamla jag. Oj, så det har jobbat. ”Har du verkligen tänkt rätt nu, Monica…” ” Tänk om de ser dig som en svikare..” ”Har du inte fått allt om bakfoten nu Monica” ”Har du varit för snabb nu igen, Monica”. Sådana tankar jag vevats från jag vaknat tills jag gått och lagt mig. Jag har sovit gott så jag kan hantera sömnen men det har varit en riktig berg-och-dalbana under dagarna.  Jag har som tur är fått stor hjälp av mina fantastiska kloka vänner och familj som stöttat mig i varje sväng.

Jag har mycket Jordängel i mig. En Jordängel fixar och donar, hjälper andra, avlastar andra men har svårt med gränserna, svårt att ställa krav. Blir lätt utnyttjad, för jag gör det ju åt dem och de bli av med deras ansvar.

Denna resa genom mig själv har fått mig att inse att jag kommer hela livet få fajtas med denna balans. Jag kommer behöva påminna mig om att ställa krav, att inte säga ja utan att tänka till och ställa krav tillbaka. För över 20 år sedan gick jag i KBT terapi pga utbrändhet och detta kom även upp då. Jag började ställa mer krav där och då men det är jättelätt att falla tillbaka i gamla vanor.

Tack för påminnelsen och tack för utmaningen Egot. Nu kan du ta semester!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 3 =