Gudinnan Hathor

Spegla dig i gudinnan Afrodites styrkor
09/05/2023
Varje ögonblick bär sin egen själ
16/07/2023

En av de första gudinnor som jag arbetade med energimässigt är Hathor. Hon var en av de mest betydelsefulla gudinnorna. En egyptisk gudinna som oftast avbildas med kohorn och en solskiva mellan hornen. 

Hon var gudinna över många av livets nöjen, som kärlek, skönhet (säkert därför som hon var en av de första gudinnorna som jag stiftade bekantskap med då jag under lång tid har arbetat i skönhetsbranchen.) Men även dans, musik och sensuell njutning. Hon är även förknippad med att väcka glädje och skratt. För mig står det som bland det viktigaste i livet. Att just komma ihåg att ha kul och skratta.

Pratar vi energimässigt så är det ett av de allra bästa sätten att höja vår energi, vår egen vibration. Och pratar vi sedan om attraktionslagen så är det ju den vi behöver vibrera i om vi vill dra till oss positiva och glädjefulla saker och händelser.

 

Hathor är även en av de äldsta och mäktigaste gudinnorna som dyrkades nästan under 4000 år. Hon är förknippad med den ljusa sidan, men även en mörkare sida. Hon sas vara gudarnas beskyddare och när hon klev in i den sidan så fruktade även gudarna henne. Jag tror säkert att du själv kan känna igen dig i det. Att även om vi känner att vi jobbar från den ljusa sidan, så kan den mörkare sidan titta fram när vi beskyddar de vi älskar och vi reagerar mot orättvisor. Men då vill Hathor påminna oss att vi måste acceptera alla sidor av oss själva även de vi inte ser som positiva, för att vi ska kunna tillåta vår kreativitet och medkänsla att flöda. Att se på dig själv kärleksfullt med alla dina sidor.

Hon vill också påminna oss att tillåta oss själva att ta emot. Det hjälper oss att höja vår intuition och vår egen energinivå. Känner du skuld när du ber andra om hjälp eller om du har svårt att ta emot gåvor så blockerar du din feminina energi.

Så glädjens drottning sägs ha fått sin kraft från jorden men förkroppsligar de fyra elementen. Där ligger mycket sanning. Att finna kraft i att till fullo acceptera vårt liv på jorden och att hämta kraft från moder jords fantastiska natur.  De fyra elementen, vatten, luft, jord och eld är sådant du kan njuta av helt gratis. Men du kan också föra in det mycket mer i ditt liv än så. I min bok, Soulstyling med Marina Thorzelius har jag skrivit mycket om det här med de fyra olika elementen. Med utgång från just skönhet och hur du kan skapa balans i ditt liv utifrån just din garderob.

 

Hathors vibration kan man med fördel koppla upp sig på när man är inne i en nystartsfas i att starta företag. Jag själv har arbetat mycket med Hathors vibrationer vid nystart och jag vet fler som har haft hennes vibrationer vid just dessa tillfällen. Hon skänker dig mod och styrka att ha tillit till att de idéer du får går att genomföra.

 

Om vi sammanfattar Hathor och vad vi kan spegla oss i så är det att komma ihåg att skratta och ha kul. Att acceptera alla våra sidor, ljusa såsom de mindre ljusa och ha balans i våra fyra element.

 

Färger som är bra när du vill samarbeta med Hathors vibration är eldens och jordens färger. Olika bruna, orange och röda toner med raka och bestämda mönster.

Kristall, granat och karneol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + femton =

Gudinnan Hathor
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.