En stund på jorden att leva medvetet

Det vackra får oss att växa
03/06/2021
Är du en VI eller JAG
05/06/2021

Podden är inte aktuell ännu jag väntar på att det ska komma den där känslan du vet att nu är det dags. Det är så jag lever jag har kommit till en punkt i livet där jag inte längre behöver använda attraktionslagarna för att nå mål. Utan istället kan säga: Vad ligger i min livsväg idag? När vi kommer till den punkten det är då vi kan leva vår uppgift på jorden. På japanska kallas det Ikigai. För att komma till den platsen i livet behöver du: Hitta din passion det du brinner för och det du brinner för det är där din livsuppgift ligger. När vi befinner oss i fasen i livet  där det personliga lärandet är som störst har man inte passionen på rätt plats. För passionen finns i det du gör med glädje utan måsten och det är vad det japanska begreppet ikigai står för. Det handlar om att hitta det du är bra på! jag brukar säga att den esoteriska utbildningen gör att du lär känna dig själv och när du lär känna dig själv då vet du var dina intressen är. När du vet vad som intresserar dig då börjar du också närma dig det du är bra på. Nästa steg blir att göra det till ett arbete. Det gjorde jag för mer än 30 år sedan och det är därför du idag kan gå kurser för mig, få vägledning eller hitta en bra terapeut på www.kosmiskkunskap.se Jag insåg vad jag var bra på och det blev mitt yrke.

Sen kommer en mycket viktigt ingrediens.

För det handlar ju inte om mig själv, lika lite som din livsuppgift handlar om dig själv. Många människor spenderar mycket tid att kritisera andra, vara aktivister för egna personliga mål. Många är i jag, jag och åter jag. Där det handlar om dem själva, huset de vill ha, bilen de vill ha, attraktionslagarna handlar aldrig om vad de kan göra för världen utan alltid vad världen kan göra för dem.

Det är inte ikigai

Det är ofta där många människor snubblar. För att komma till punkten i livet där allt du behöver kommer till dig. Så behöver du hitta det just du kan göra för att hjälpa världen och omgivningen utan förväntan att få något tillbaka. Vad är det världen behöver? vad är det världen egentligen behöver? Ofta inte det många aktivister vill för många aktivister är väldigt självupptagna och vill visa sig själva duktiga.  De försöker påvisa att de gör något för världen men i själva verket handlar det om dem själva. Många andliga sökare är i den här fasen hela tiden och då blir de aldrig någon som finner sig själv. Att leva ett liv där du har ditt hjärta i världen och verkar för en bättre värld är en nyckel till en mycket stor kunskap vi kan bära inom oss. Den nyckeln delas inte och den kan du inte få av någon, för den som funnit den nyckeln lever den. En stund på jorden är vad du och jag har. Det du ska fråga dig själv är vad du vill använda den tiden till. Vad är din passion? Vad är du bra på? Vad får ditt hjärta att sjunga och världen att sjunga med? Solkarina Sinnligkunskap®    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 5 =

En stund på jorden att leva medvetet
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.