Ego eller ängel? Vad är du?

Vad är Japansk Reiki och klassisk japansk Reiki
24/06/2021
Kanaliserade recept
28/06/2021

Egot är en tredimensionell kraft som håller samman strukturer. Strukturer är former av alla slag oavsett om det är ett hus en bil eller ett sätt att tänka och tro. En struktur är begränsad.

Egot vill att det ska vara på vissa sätt för det känner sig tryggt som väsen, egot vill ha kontroll. När vi lever i den tredje dimensionen som vi gör kommer egot att bli synligt för oss.  Det är bra att vara medveten om hur egot kan fungera. För egot blir lätt en del av vår personlighet fast det egentligen inte är det. Det är den röst som säger emot dig och ifrågasätter inom dig.

Egot har sitt fäste i polariteten (motsatsförhållande) som finns i vår hjärna. Ja eller nej, dag eller natt, bra eller dåligt, antingen eller osv. Det är en forntida kraft, ett väsen som finns inom oss så länge vi befinner oss i den tredje dimensionen. Vi kan inte förändra egot. När vi går till hjärtats vibration släpper egot mer och mer sitt fäste om oss och vi hör det inte. Hjärtats vibration skapar en vibrationshöjning hos oss som gör att polariteten upphör. Det är då vi kan skapa ett nu. Vi börjar se med våra hjärtan istället och egot får mindre kraft. Då har vi höjt våra vibrationer och det är första steget för att ta klivet in i den fjärde dimensionen. Där finns inget ego, det finns bara i den tredje dimensionen.

Egot har egentligen en koppling till solarplexus chakrat som är djurriket och ofta kallas den tredje dimensionen även om det blir felaktigt att säga det. Vi talar då utifrån perspektivet av sju chakran. Djurriket hör till instinkter och egot tillhör instinkter och överlevnad.

Egot vill dominera och kommer att försöka göra sig bättre än andra. Det är därför människor värderar för att de vill dominera på olika sätt genom att vara bäst. Människor höjer rösten för att ta plats och använder ofta toner och ljud för att visa vad man menar. Säger vi inget kan vårt kroppsspråk istället uttrycka dominans. Det finns de som använder egot tvärtom också. De förminskar sig själva och blir ögontjänare.

Ber om ursäkt för de finns och tar egentligen väldigt mycket plats och dominerar genom att skapa indirekt skuld hos människor. De kan börja gråta för de ”känner” sig överkörda eller drar på sig en offerkofta. Genom att förminska sig själv kan man också dominera.

Man kan också ha ett starkt ego som inte låter sig domineras.

Egot vill alltid ha rätt.

Därför ger sig inte människor med stort ego. Det är skillnad på att vilja ha rätt och att i det inre veta att det känns rätt. Det är uttrycket utåt som skapar egot då behovet att synliggöra att man själv har rätt blir påtagligt. När man skyller på andra är det egot som är framme igen. Ingen vill framstå som felaktig och då skyller man på andra istället. Om inte den gjort si eller så då skulle allt varit bra. Människor tar inte ansvar utan skyller ifrån sig.

Egot är också framme när det är viktigt att du får visa att du har rätt och andra har fel.

Egot kämpar alltid för att överleva.

Därför kommer de människor som har ett stort ego att vara de som kämpar för att överleva. Det är de människor som inte lever utan överlever. De låter också omgivningen få veta om det. När man inte kan komma överens utan två personer anser att man har rätt, då är det egot som styr. Egot har en rädsla att förlora och känna sig misslyckad. Och det handlar ju verkligen om en avsaknad av självkännedom.

Egot döljer också ofta sina misstag för en person med stort ego vill ju inte bli påkommen med att ha gjort något fel.

Ett bra sätt att inte göda egot på, är att inte skylla på andra och inte ha ursäkter när man misslyckas med något.

Egot är en varelse, en stråle inom oss som vi har genom att vi är födda i den tredje dimensionen. Skulle vi leva i en annan dimension då fanns inget egot. Därför ska du se egot som en stråle inom dig på samma sätt som du har strålar från många olika änglar, tidigare liv, strålar från ditt genetiska arv, framtiden mm. Du har även en stråle av ego.

I den tredje dimensionens verklighet, eller i rovdjurens verklighet måste man ha egot där man inte tar hänsyn till någon annan. Ett lejon dör om det ska ta hänsyn till antiloperna. Därför är egot ett rovdjur inom oss, en överlevnadsinstinkt. Desto mer du blir trygg med dig själv och hittar dig själv så kommer överlevnadsinstinkten inte att triggas igång. Egot är vårt arv från Atlantis.

Genom att bli medveten om egots olika sätt att uttrycka sig kan du växa i din Änglamedvetenhet och det är en daglig övning. Då du och jag lever i den tredje dimensionen kommer vi hela tiden att få utmaningar som gör att egot kliver fram eller tar ett steg bakåt. Man kan inte ta bort egot eftersom det är en del av den tredje dimensionens fysiska verklighet. Det finns där så länge vi finns där.

Bli medveten om dina ursäkter, när du skyller ifrån dig, när du inte tar ansvar för allting du möter i ditt liv, dina känslor som väcks osv. Då kommer du att ge rovdjuret och egot mindre energi och kraft. Då blir det inte heller så framträdande hos dig.

Änglaenergin på alla nivåer är i direkt motsats till egots energi. I änglarnas energi finns inget ego. Jag har mött människor som är väldigt kärleksfulla, omtänksamma och som jag upplever är högt andligt utvecklade. Men trots det smiter det igenom spår av ego även hos dem. Vi kan därför inte döma någon utifrån vad vi själva anser vara egot hos någon annan. Vi kan bara ta ansvar för att egot hos oss själva inte får för stor plats.  De vägledda meditationerna är tänkta för att hjälpa dig med det.

Utdrag ur boken Sann Essens och Änglamedvetande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 1 =

Ego eller ängel? Vad är du?
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.