Du har inte fel

Änglabudskap vecka 34
23/08/2021
Nu öppnar bokningar för MediReiki®
26/08/2021
Visa alla

Vad är egentligen att ha fel? Fel utifrån vad då för något? Vem har bestämt att det är fel? Det är ju bara olika tycken. I denna artikel bortser vi ifrån brott och det som är bevisad fakta utan pratar om åsikter. Det finns egentligen inget rätt eller fel. Bara olika.

Vi kan reagera enormt på någon som inte tycker som vi, med starka känslor, irritation, ilska, hopplöshet.  Vi kan känna oss ifrågasatta om en auktoritet säger att vi gjort fel, eller inte håller med oss. Men vem har bestämt vad som är rätt och fel?

Om konstnärer hade följt efter vad alla andra tyckte var rätt hade vi inte känt till Mozart, Picasso eller Munch. Vi hade inte utvecklats via Da Vinci, Einstein, Sokrates, Platon, Tesla eller nutida Elon Musk. Alla blev ifrågasatta och många skrattade åt dem, hånade dem.

Så länge som det finns kärlek och positiva mål i det man gör kan ingen känna att de gör fel. De gör bara annorlunda än mainstream, samhället och trender som är just nu. Vi behöver ibland anpassa oss till exempelvis chefen, och göra vad hon säger, även om vi tycker hon inte har rätt. För hon leder organisationen.  Men igen, fel har vi inte. Vi tycker bara annat. Det är en rätt vi har och vilken tur att den finns! Det finns länder där man inte kan uttrycka vad man tycker utan att bli fängslad eller dödad.

Ordet fel är kraftfullt. ”Du har fel!” säger någon till dig och du sluts och känner dig dålig, kanske rädd och osäker på dig själv. Ordet fel kan dra igång hur många känslor som helst.

Så nästa gång du någon säger att du har fel, tänk: Nä, det är inte fel, bara en annan åsikt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 + 20 =