Du är inte din sjukdom

Livet är ingen rallytävling
29/07/2021
Det solvarma hallonen
31/07/2021
Visa alla

När vi berättar om oss själva till andra människor och vi har en sjukdom eller ett tillstånd är det vanlig att vi säger ”Jag är diabetiker” eller ”Jag är rörelsehindrad” eller liknande. Men det är ju egentligen inte sant alls, jag är inte min sjukdom, jag har en sjukdom enligt min diagnos. Jag är den inte.

Det som kan bli tokigt att beskriva sig som sin sjukdom är att man identifierar man sig med sin sjukdom eller sin begränsning och det kan just skapa fler begräsningar än vad man redan har på grund av sin åkomma. Det begränsar även sinnet och kan skapa en offermentatlitet.

Jag är något annat än min autoimmuna sjukdom Diabetes Mellitus Typ 1. Jag behöver självklart sköta den, jag behöver förhålla mig till den och styra över den så gott jag kan. Men om jag sätter den som etikett på vem jag är, är det ju inte sant.

Känn efter vad en sådan etikett kan göra med dig. Säg ”Jag är reumatiker” som exempel. Genast har du skapat en vibration som begränsar dig mer än vad sjukdomen gör. Det dyker upp visioner om någon som har ont ständigt, får svårt att hantera sitt dagliga liv, kanske sitter i rullstol och kan inte utforska världen och livet. Ja visst, kan en sådan sjukdom ge dig begränsningar, inget tvivel om det men du har sjukdomen och kan då ställa dig lite utanför dig själv och se den som en gäst och behandla den därefter. Inte blanda ihop det med dig själv och den kraft du är och har.

Ord är viktiga, de har mening och skapar vibrationer. Välj dina ord när du beskriver dig och vad du bär på. Tänk har och inte är. Det har relevans.

http://www.unfoldedmind.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × två =