Dags för en förändring i ditt liv?

Kroppen, själen och medvetandet är egna varelser
27/11/2021
Välmående och positiv psykologi
01/12/2021

Nu nalkas snart ett nytt år för oss alla och med allt vad det innebär. Kanske går du nu i tankar om att nästa år ska bli ditt år och allt du ska göra? Eller så kanske du har funderingar på att bryta en ful ovana genom att bestämma dig för ett nyårslöfte? Du kanske vill bli mer hälsosam och äta bättre eller träna mer? Oavsett vad så finns tanken i dig till att få till en förändring vilket är bra! Men ett nyårslöfte brukar för många inte hålla året ut, det är min erfarenhet. Men vad kan du då göra för att få en hållbar förändring i ditt liv?

Jag brukar fokusera på några få saker som jag vill ha förändring på. Tex jag har diabetes och råkade ut för att bli insulinresistent dvs att oavsett vilka doser insulin jag tog så reagerade inte mitt blodsocker med att gå ner som det skulle. Jag har varit insulinresisrent i omgångar i mitt liv och 2020 bestämde jag mig för att bli mer hälsosam pga min insulinresistens. Jag la om min kost på så sätt att jag med Viktväktarnas app registrerade allt jag åt, fick tips på måltider mm. Under de första 6 månaderna fick jag justera min insulindos varje vecka och idag tar jag endast långtidsverkande insulin. Till måltiderna klarar jag mig med tabletter. En stor förändring i mitt liv som jag inte klarat tidigare. Hur gjorde jag då denna gång?

Jo jag helt enkelt tillät mig att äta allt jag ville men i rätt mängder. Jag skrev ner minst 6 saker varje dag som jag var tacksam över. Jag tror att vi många gånger skapar någon slags ångest inom oss om vi förbjuder kroppen för vissa saker. Jag tror vi ska tänka mer hälsosamt, tex jag mår bara av detta, jag känner mig gladare, piggare och mer nöjd med mig själv. Kanske beror det också på var vi befinner oss i oss själva och vår utveckling. När vi arbetar med personlig utveckling är vi i förändring i oss själva. Vi upptäcker och upplever nya saker inom oss som i sin tur påverkar hur vi agerar och tänker.

När jag utbildade mig i Reiki så lärde jag mig nya saker bla hur jag skulle vara i reikiflödet och känna in var jag skulle lägga händerna på mina klienter. Att lita på att det jag kände var rätt. Jag lärde mig att skapa en andlig disciplin och gå in mer i mig själv eller att lyssna till mitt inre. Det tror jag är otroligt viktigt för oss alla, att verkligen gå in i sig själv och lyssna. Jag tror vi blir mer sensetiva då och vi går in i vårt hjärta iställer för att vara i vårt huvud. Jag har fått lära mig under mina esoteriska utbildningar att vara mer i mitt hjärta. Det är då vi är i vår sanna essens och jag är övertygad om att vi väljer rätt och går på vår livsväg då som vi ska göra.

Jag tror också att de förändringar vi vill få till är lättare om vi ger oss själva mer kärlek genom våra tankar. Att acceptera att jag älskar mig själv trots att jag har brister är en bra start att börja arbeta med sin självkänsla. För att koppla detta till min insulinresistens, jag bör som diabetiker inte äta socker och när jag tidigare tänk på detta har jag förbjudit mig själv att äta tex godis. Vilket ledde till att i början gick det bra och sen efter ett tag kraschade allt och jag åt en massa godis. Tankar som kommer är tex vad dålig jag är som inte klarar av detta, jag är värdelös etc. Detta skapar en negativ känsla för mitt inre och min självkänsla. Men genom att tillåta mig att äta allt i rätt mängd försvann detta problem och jag blev inte ens sugen på godis. Jag kunde lättare klara av att bli mer hälsosam och min självkänsla växte.

Så om du är i tankarna till en förändring fundera på vad du vill åstadkomma med den. Min hälsosamma resa ledde till viktnedgång men den kom på köpet och var inte det jag hade som mitt mål eller höll fokusen på. Det var att få ned mitt blodsocker och försöka bli av med insulinet. Se vad du kan få ut av din förändring istället för att skapa ett förbud eller ett måste. Ha det som din målbild och var tacksam över de små stegen, och de små sakerna i ditt liv. Vi lever bara en gång, här och nu så var rädd om dig och skapa det bästa för dig!

Jag hoppas att jag har inspirerat dig till att börja arbeta med dig själv oavsett vad det gäller. Att du med ro i kroppen kan ta steget att skapa en förändring i ditt liv oavsett om det är nyår snart eller ej. Tro på dig själv, lyssna till ditt inre, du är starkare än du anar! Lycka till!

❤🙏

Katarina Gustafsson
Månkristallens Reiki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − tre =

Dags för en förändring i ditt liv?
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.