Byggare Bob frågor istället för affirmationer?

Att skilja på fantasi och verklighet
15/04/2021
Kroppen ville att jag skulle utbilda mig till Yinyogalärare- och det gjorde jag!
22/04/2021
Visa alla

Affirmationer, att säga positiva budskap till dig själv med stark röst, gärna med en förstärkande gest är något som vi fått lära oss. Det ska vara bra och det förstärker dig till exempel inför något som du ska göra som du är nervös för eller bara för att bejaka det positiva, istället för den där rösten i huvudet som klankar ner på dig. Exempel kan vara ”Detta klarar jag!”, ”Jag är en superbra projektledare!” eller ”Jag kommer att lyckas!”

Affirmationer har varit trendigt ett bra tag, jag har själv inte hängt på hypen för jag tycker inte jag behöver det men jag känner många som använder det. Facebook överflödas av dessa affirmationer dagligen. Men nu ska jag utmana denna metod med forskning som jag har hittat.

Jag håller just nu på att läsa boken ”Det är mänskligt att sälja” av Daniel H. Pink. Den är jättebra och Mr. Pink beskriver spännande tester och forskning man gjort på mänskligt beteende kring övertalning, dvs försäljning i huvudsak.

Det har visat sig att istället för att pumpa ut sin förträfflighet med självsuggestion så ska man göra som Byggare Bob, ställa frågor till sig själv! Byggare Bob känner säkert många av oss till som har eller har haft små barn. Det är ett engelskt barnprogram där Byggare Bob utsätts för problem. Istället för att han säger till sig själv och sitt team ”Vi kommer att fixa det!” så ställer Byggare Bob frågor: ”Kan vi fixa det?

Men ifrågasätter då inte Byggare Bob sin förmåga? undrar ni och forskare som kommit fram till att affirmationer är ju bäst. Tre forskare på University of Illinois och University of Southern Mississippi har bekräftat att det är effektivt att ställa frågor till sig själv om man kommer att lyckas. (2010). Istället för ”Jag kan fixa det!” så var det bättre att fråga ”Kan jag fixa det?”

Orsakerna till varför detta är mer lyckosamt kunde delas in i två kategorier. För det första så lockar frågan till svar och så finns det strategier i svaren. Forskningen visar att om du ställer frågor så når det djupare och varar längre.

Den andra orsaken handlade om att ställa frågor till sig själv kan inspirera till autonoma eller djupt liggande skäl till att uppnå ett mål. Man presterar bättre om det finns motivation än yttre press. Väljer man bara påståenden så finns risk att förbise sina egna drivkrafter.  

Prova själv och känn hur det känns att ställa frågan. ”Kan jag fixa det här?” Låt frågan sjunka in och svara sedan dig själv. ”Ja, självklart Monica så kan du det!”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − fjorton =