Balans mellan att vara och göra

Universum ger oss en dröm
28/05/2021
Änglabudskap inför år 2021
30/05/2021
Visa alla

Det behöver finnas en balans mellan att bara vara och att göra, utföra saker. Annars blir vi galna. Detta plockade jag upp av Sadhguru, indisk inspiratör men även Eckhart Tolle säger samma sak.

När du utför saker så behöver du ofta tänka, använda hjärnan, inte alltid för mycket sitter i ryggraden, eller automatiska program som du övat in. Oftast så använder du din hjärna och vissa av oss kör fullt blås, dvs vi övertänker eller har arbeten där vi behöver jobba med planering och strategier eller pussla ihop kluriga saker.

Men du behöver inte tänka hela tiden. I dagens samhälle så använder vi vår hjärna ofantligt mycket och balansen mellan att vi ständigt processar överflödet av information och ska utföra saker, fixa grejor gör att vi nästan aldrig bara är. Vad jag menar med det är att vi aldrig bara sitter, står eller går och inte tänker utan bara känner och ser.  Att vara här och nu.

Den perfekta tiden att träna på detta är nu på sommaren, när det är så bländande vackert ut och vi kan sitta och bara titta på blommorna, humlorna, på vattnet eller träden. En fågel flyger förbi eller en hare hoppar i gräset.

Så försök att stänga ned hjärnan ibland och skapa en bättre balans så hjärnan får återhämta sig och du får en break.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 + ett =